Entertainment

Nieuw trucje op WhatsApp: stuur tijdelijke berichten

WhatsApp

Dat er inmiddels ene functie bestaat om je iets te impulsieve berichten te verwijderen of een bericht aan de verkeerde ontvanger ongedaan te maken is iets waar we allemaal dankbaar voor zijn. Nu lijkt WhatsApp te komen met een nieuw trucje: het versturen van een tijdelijk bericht.

WhatsApp trucjes

Van de functie om verstuurde berichten te verwijderen hebben we allemaal al wel eens geprofiteerd. Of het nou ging om een berichtje aan je baas die écht niet voor hem bedoeld was, of over ene impulsief verstuurde message waar je na 0.2 seconde al spijt van hebt. WhatsApp kwam met onze redding: de mogelijkheid om tot enkele minuten na het verzenden het bericht voor zowel jou, als je gesprekspartner definitief te verwijderen.

Althans, definitief…? Onlangs schreven we al over een trucje waarmee je er alsnog achter kunt komen wat iemand naar je stuurde dat vervolgens verwijderd werd. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

Nieuwe optie: tijdelijke berichten

Enfin, WhatsApp lijkt nu te komen met een nieuwe optie: het versturen van tijdelijke berichten. Waarom is dat handig?, horen we je denken. Well, berichten die je stuurt blijven (mits ze niet snel verwijderd worden) voor altijd bestaan in een gesprek tussen jou en de ander. Dat terwijl sommige berichten maar (heel) tijdelijk van aard zijn.

WABetalInfo heeft nu ontdekt dat WhatsApp gebruikers de mogelijkheid gaat geven om deze berichten een bepaalde houdbaarheid te geven. Je vezonden bericht is dan één uur, een dag, een week, een maand of ene jaar geldig.

Niet onopgemerkt

Net als dat het verwijderen van berichten niet geheel onopgemerkt gaat (je blijft immers zien dat iemand besloten heeft iets uit het gesprek te schrappen) zou het hier ook niet helemaal onopgemerkt uit de conversatie verdwijnen als het bericht verloopt. Al bij het versturen van een tijdelijk bericht zal de ander zien dat het bericht binnen een bepaalde tijdsspanne zal verdwijnen.

Of en wanneer WhatsApp precies met deze nieuwe functie komt is nog de vraag. Ondertussen fantaseren wij nog even verder over de benarde situaties waar deze functie je uit zou kunnen redden in de toekomst.