Stuur je wel is een appje naar iemand waarbij je denkt: dat had ik beter anders kunnen doen? Het kan zomaar zijn dat je daar binnenkort geen last meer van hebt dankzij deze nieuwe functie van WhatsApp.

Nieuwe functie WhatsApp

WhatsApp wil het mogelijk maken voor gebruikers om berichten te bewerken nadat je ze hebt verzonden. In de functie die WhatsApp nu ontwikkelt, is het niet mogelijk voor ontvangers om te zien wat er precies is veranderd aan het bericht. Haal je de chat met je vriendin en die van je moeder door elkaar? Dan druk je gewoon op bewerken en is iedereen weer blij – eind goed, al goed! Het is is trouwens ook goed te gebruiken om typefouten te herstellen…

Nog veel onbekend

Toch kan het zo zijn dat de ontvanger wel kan zien wat er bewerkt is. De functie van WhatsApp is nog volop in ontwikkeling en er is veel onbekend over hoe het er precies uit gaat zien.

Hoelang gebruikers de tijd krijgen om de verzonden berichten aan te passen, is ook nog niet helemaal duidelijk. De site genaamd WABetaInfo laat een screenshot zien waar de bewerkfunctie op te zien is. Zie de foto hieronder:

Testen

De nieuwe functie van WhatsApp wordt volgens de site WABetaInfo beschikbaar voor van Android, iOS en desktop. WhatsApp is van plan om de functie eerst te testen bij een kleine groep gebruikers. Iets wat de chatdienst wel vaker doet voordat ze nieuwe functies beschikbaar maken voor alle gebruikers.

Vijf jaar geleden werkte WhatsApp ook al een een functie om verzonden tekstberichten te bewerken. Die optie werd destijds nooit uitgebracht. Komt daar nu verandering in?