Krijgt jouw baard geen kans, omdat jij je iedere ochtend scheert? Wellicht denk je er na dit artikel anders over. Want blijkbaar, is een (lange) baard laten staan, het beste wat je kunt doen voor jouw liefdesleven. Vrouwen houden van baarden.

beard-baard-laten-staan-aantrekkelijk-man-man

Het onderzoek

Een aantal Australische onderzoekers, lieten aan 8520 vrouwen, een fotoserie zien. Deze serie bestond uit 16 foto’s, waarop mannen met een geschoren gezicht, met lange baard en alles ertussenin, te zien waren. Vervolgens moesten de vrouwen de mate van aantrekkelijkheid beoordelen en aangeven of de man goed was voor een one-night stand of voor een relatie. Wat bleek, is hoe langer de baard, des te geschikter voor een relatie. Voor een korte relatie – lees one-night stand – maakte het niet zo veel uit hoeveel baardgroei je had, omdat ze zo kort met je zou zou zijn dat het niet boeit. Dit betekent niet dat elke vorm van baardgroei als aantrekkelijk gezien wordt. Een sikje? Hell no. Pornstache? Scheren! Of een ringbaard? Helaas.

Maar waarom is een vrouw, wanneer het op een relatie aan komt, meer geïnteresseerd in man met lange baard. Dat heeft te maken met de evolutie psychologie. Goed dik haar (dus ook baard haar) is een teken dat je gezond bent. Hoe dikker en voller de baard, des te gezonder je bent. Wat weer betekent dat je goed voor het gezin kunt zorgen.

beard-baard-laten-staan-aantrekkelijk-man-man-wetenschap

Vrouwen zijn dus dol op lange baarden en willen jou het liefst als hun baby daddy. Het mooie hieraan is dat zij dit zelf niet eens weten, omdat het evolutionair is bepaalt. Jij en je baard hebben dus de macht over haar.

Dat gezegd hebbende, weg met je scheerapparaat en omarm je nieuwe 20 weken baard.