Gear

Zien: Kijk je ogen uit in de grootste LEGO-constructie ter wereld

LEGO

LEGO-fans opgelet! Deze enorme LEGO-wereld draagt met gepaste trots de titel voor ‘grootste blokjes constructie op deze planeet’. De makers waren maar liefst drie jaar in de weer om deze creatie te voltooien.

‘Lord of the Rings-koninkrijk’

Het bouwwerk is gebaseerd op de steden en grote gevechten uit de Lord of the Rings-films en telt maar liefst 150 miljoen steentjes. Zowel de fans van LEGO, als de fans van Lord of the Rings zullen naar verwachting dus zeer onder de indruk zijn van onderstaande video.

LEGO-koninkrijk

Er zijn vijftig mensen druk geweest met het realiseren van het koninkrijk. Bijna alles is terug te vinden in de miniatuurversie van deze ‘Lord of the Rings-stad. Onder meer honderden huisjes met duizenden inwoners en soldaten, grote legertroepen, kastelen, rivieren, boten en enorme bossen zijn in het koninkrijk te bewonderen. Een gemiddelde LEGO-constructie is er niets bij!

Groter dan een gemiddelde villa

De oppervlakte van het bouwwerk is meer dan 600 vierkante meter; groter dan een gemiddelde vrijstaande villa! Het LEGO-kunstwerk is live te zien, maar daarvoor moet je wel een eindje reizen. De reusachtige miniatuurwereld staat namelijk in China, in het grootste kindermuseum van het Aziatische land.

Watch on YouTube

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat zo’n bijzonder LEGO-bouwwerk het internet haalt. Bekijk hier bijvoorbeeld eens de grootste LEGO-set ooit. De LEGO-Titanic de grootste set die het Deense bedrijf ooit op de markt heeft gebracht. Met een hoogte van 44 centimeter en een lengte van 135 is het bekende cruiseschip op schaal nagebouwd. Je moet wel even sparen voor de creatie. Het schip heeft namelijk een prijskaartje van €679,99. Wij kunnen in ieder geval geen genoeg krijgen van vette LEGO-sets. Ook interessant: een Toyota Supra van LEGO, die écht kan rijden! Deze editie is gecreëerd om het 35 jarige bestaan van de Toyota Supra te vieren.