Toen Thomas Andrews in 1908 bezig was met het ontwerp van de Titanic wist hij één ding zeker: het schip moest enorm worden. Zo geschiedde: het grootste cruiseschip ter wereld. Onverwoestbaar was-ie zeker niet, maar hij won wel de schoonheidsprijs (voor wat het waard was). Honderd jaar later kunnen fans zelf ook een Titanic bouwen, maar dan een schaalmodel van LEGO.

De grootste LEGO-set ooit

De ‘grote’ visie van Thomas Andrews is exact overgenomen door LEGO. Met een hoogte van 44 centimeter, een lengte van 135 centimeter en met gebruik van maar liefst 9090 blokjes is de LEGO Titanic de grootste set die het Deense bedrijf ooit op de markt heeft gebracht. Het 1:200 schaalmodel van de Titanic bevat onder andere het zwemdek, het promenade-dek en de welbekende ‘brug’.

LEGO Titanic

Een gigantische Titanic van LEGO

Voor degenen die deze uitdaging aan durven te gaan: de Titanic van LEGO bestaat uit drie verschillende delen, met ieder zijn eigen instructieboekje. De foto’s beloven veel goeds. We zien onder andere veel onderdelen van het interieur, zoals de boiler room, het trappenhuis en de rookruimte in detail uitgewerkt. Dat wordt vast een (heel lang) feest om het schip in elkaar te zetten.

LEGO Titanic

Boordevol bewegende onderdelen voor nog meer vermaak

Het leukste van alles is dat de Titanic van LEGO bestaat uit een heleboel bewegende onderdelen. Zo kun je onder andere het anker laten zakken en de motor (inclusief propellers) laten werken. Wanneer je de volledige set in elkaar hebt gezet, wordt het ongetwijfeld een eyecatcher in je huis.

LEGO Titanic

Binnenkort verkrijgbaar voor een pittige prijs

Ben je nou helemaal enthousiast over de Titanic van LEGO? Dan kun je ‘m vanaf 1 november kopen op de website van LEGO. Maar zo’n groot ding mag natuurlijk wel kosten. Het prijskaartje bedraagt een flinke €629,99,-. Dat wordt dus nog eventjes sparen!

Wil je nou een iets goedkopere, maar misschien wel even dikke LEGO-set in huis halen? Bekijk dan deze 6 toffe LEGO-bouwsets voor echte mannen.