We zien steeds meer mannen met baarden. Misschien rocken enkele gasten uit je vriendengroep een volle baard, of heb jij er wellicht zelf ook één. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij nog bezig bent de perfecte gezichtsbeharing te groeien. Check in dat geval de 8 tips om jouw baardgroei te stimuleren. Wil jij je baard goed verzorgen? Lees dan hier alles wat je moet weten over baardolie.

Baardolie helpt goed tegen jeuk

Net zoals jij je hoofdhaar goed verzorgd, moet je dit ook doen met je gezichtsbeharing. Eén van de middelen die hier goed bij helpt is baardolie. Deze speciale olie is specifiek gemaakt voor je baard en alles wat er komt kijken bij het rocken van een verzorgd exemplaar.

De voornaamste werking van baardolie is de hydratatie voor de huid. Datzorgt er voor dat je haren minder jeuken. Deze jeuk komt doordat je baardharen steeds langer worden, en te kampen krijgen met een tekort aan talgolie. De huid wordt hierdoor steeds droger en gaat, je voelt hem al aankomen: jeuken. Dit is onprettig, aangezien je je nogal kan irriteren aan het kriebelen, krabben en woelen door die baard. Baardolie zorgt ervoor dat je baardharen wél alles krijgen wat ze nodig hebben en je jeuk zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Het helpt tegen baardroos

Los van de jeuk is baardroos een ander vervelend fenomeen dat je bestrijdt. Dagelijks gebruik maakt de kans op een ‘schilferbaard’ kleiner. Iets wat de moeite waard is, aangezien niemand blij wordt van een baard vol roos. Niet echt een sjofel gezicht.

baardolie

Je baard goed onderhouden

Naast het feit dat baardolie jeuk tegengaat, zorgt het ook voor een mooie glans. Je baard wordt er zachter en fijner door. Zeker wanneer jij een partner hebt die nogal eens over die irritante haren kan beginnen, is dit prettig. Het voorkomt dat je vervelende opmerkingen naar je hoofd krijgt geslingerd.

baardolie

Waarom het belangrijk is om een goede baardolie te gebruiken

Een goede baardolie bestaat uit verschillende oliën, die met elkaar worden gemengd. Het product trekt in jouw haarzakjes, waardoor het erg voedzaam is voor je haar. Net zoals jij je huid en je hoofdhaar verzorgd met crèmes, shampoo en parfum, mag je je baard niet vergeten. Door te investeren in een geschikte baardolie, zorg jij dus goed voor jezelf. Je baard ziet er verzorgd en goed onderhouden uit én je hebt minder last van vervelende jeuk. Wij selecteerden een aantal geschikte exemplaren voor jou.