Johnny Depp begeeft zich momenteel in zwaar weer. Niet op een piratenboot of eentje waar je met magie wel uit weet te komen, juist niet. De beste man is ontslagen van zijn meest lucratieve rol als Captain Jack Sparrow en nog altijd verdacht van Amber Heart’s beschuldigingen omtrent huiselijk geweld. Ondanks deze tegenslagen weet Johnny het witte doek nog wel te vinden. Ironisch gezien met een rol die hem op het lijf geschreven is. In The Professor speelt de acteur namelijk een menselijke rol die hem dwingt tot het uiterste als het gaat om leven en dood.

Johnny Depp in The Professor

Yup, deze keer geen tovenaar of piraat, geen gekke hoedenmaker of gestoorde chocolademagnaat, en geen vampier of beroemde gangster. Nee, gewoon een keer als Johnny Depp. Een mens die demonstreert wat je doet met nog 6 maanden te leven. Aangezien we nog wel wat tot de verbeelding over willen laten, eerst maar eens de trailer:

Wat je doet met nog 6 maanden te leven

In de low-budget-film ‘The Professor’ speelt Depp dus een man die te horen krijgt dat hij slechts nog zes maanden te leven heeft. Als je zoiets hoort zitten er nog twee dingen op: optimistisch nog alle regels volgen in de hoop het zo lang mogelijk vol te houden en te hopen op volledig herstel, of overgaan tot een totaal anarchistisch bestaan. In deze film doet Richard de professor het laatste. Zodoende negeert hij alle verstikkende regels van de maatschappij en zelfs zijn eigen ambt. Hij geeft nog steeds les, alleen nu buiten met een koele zonnebril op zijn. Vaarwel dus tegen alle regels. En hallo: alcohol, drugs en seks.

Zijn naderende dood is natuurlijk niet de enige reden om het roer volledig om te gooien. Richard’s vrouw gaat namelijk vreemd met zijn baas en dit brengt hun relatie nog meer tot wankelen. In de trailer zie je een gesprek waarin zijn vrouw hem vraagt: “What happened to us?” Waarop de professor reageert: “What happened to us? Life!” 13 juni is het hele schouwspel te zien in de Amerikaanse bioscopen.