Sports

Inkijkje in salaris Daniel Ricciardo: Zoveel verdient Australiër bij AlphaTauri

salaris daniel ricciardo alphatauri

De Formule 1 is een spektakel waar spanning, snelheid en rivaliteit samenkomen. Eén van de sterspelers is Daniel Ricciardo. Elke Nederlander met een hart voor de autosport kent deze man inmiddels wel. Zoals iedereen weet kun je lekker verdienen in de Formule 1. Hoe zit het eigenlijk met het salaris van Daniel Ricciardo bij AlphaTauri?

Een goede start met McLaren

Voordat we ons verdiepen in het salaris van Daniel Ricciardo bij AlphaTauri, is het interessant om terug te blikken op zijn voorgaande deals. Toen Ricciardo de overstap maakte naar McLaren, ontving hij maar liefst 18 miljoen dollar als compensatie van McLaren. Dat is zeker niet slecht. Voeg daarbij zijn jaarlijkse salaris van 14 miljoen dollar bij McLaren, en je begint een idee te krijgen van het financiële spel in de F1 en het salaris van Daniel Ricciardo bij AlphaTauri.

AlphaTauri bracht Ricciardo terug naar het circuit na een korte tijd als reservecoureur. Ze promoveerden hem tot vervanger van Nyck de Vries voor de rest van het seizoen. Een mooie kans voor de Australiër. Het jaarlijkse salaris van Daniel Ricciardo bij AlphaTauri is 2,1 miljoen dollar.

View post on Instagram
 

De blik op de toekomst

Natuurlijk is het altijd leuk om de huidige cijfers te kennen, maar laten we niet vergeten dat Formule 1-coureurs ook altijd hun oog op de horizon hebben gericht. Ricciardo heeft zijn zinnen gezet op een zitje bij Red Bull Racing. Hij wil graag weer voor zijn oude team gaan racen. Het gaat om het seizoen van 2025. Interessant genoeg lijkt Christian Horner, de teambaas van Red Bull, hier geen probleem mee te hebben. Hij ziet Ricciardo’s tijd bij AlphaTauri als een manier om zichzelf in de schijnwerpers te zetten voor een kans bij Red Bull.

We hebben natuurlijk niet echt toegang tot Ricciardo’s bankrekening, maar het lijkt er sterk op dat hij financieel goed zit. Helemaal als je kijkt naar het salaris van Daniel Ricciardo bij AlphaTauri. Zijn avonturen op en buiten de baan hebben hem zeker geen windeieren gelegd.

Header: Red Bull Contentpool.