Sports

Daniel Ricciardo kan rekenen op dikke compensatie bij McLaren exit

Ricciardo compensatie mclaren

McLaren-coureur Daniel Ricciardo lijkt vroegtijdig zijn Formule 1-team te moeten verlaten. Zijn vervanger, de 21-jarige Oscar Piastri, is namelijk gelinkt met een debuut in 2023 bij het team. Maar wat krijgt Ricciardo eigenlijk mee als compensatie van McLaren – het team waar hij tot en met volgend seizoen een contract zou hebben?

Daniel Ricciardo moet weg bij McLaren, vervanger staat namelijk al klaar

Momenteel ziet het ernaar uit dat het jongere Australische racetalent de oudere publieksfavoriet gaat vervangen. Voor commerciële werkzaamheden van McLaren is deze transfer ongetwijfeld ook voordelig. Het tegenwoordig Britse team is vanwege de Nieuw-Zeelandse afkomst erg geliefd in Australië.

Voor Ricciardo daarentegen, die eigenlijk tot en met 2023 bij McLaren zou rijden, is het vroegtijdige afzwaaien de harde realiteit. De meervoudig Grand Prix-winnaar maakt het in 2022 amper waar naast teamgenoot Lando Norris. Hij staat op 19 punten, terwijl de laatstgenoemde coureur er 76 scoorde. 

View post on Instagram
 

Ricciardo krijgt waarschijnlijk 21 miljoen dollar mee ter compensatie van McLaren

Daniel Ricciardo kan naar verwachting wel bij zijn vorige werkgever Renault terecht volgend seizoen. Het team, dat tegenwoordig in de Formule 1 uitkomt als Alpine, raakt juist Fernando Alonso aan Aston Martin kwijt in 2023. Alpine had die tweevoudig wereldkampioen willen vervangen met Oscar Piastri, ware het niet dat de talentvolle jongeling liever volgend jaar in F1 namens McLaren debuteert. 

Maar met lege handen vertrekken? Daniel Ricciardo zou naar verluidt momenteel 15 miljoen dollar verdienen per jaar bij McLaren. Er wordt door bronnen uit Australië gesproken over een compensatie van 21 miljoen dollar als de Australische F1-coureur voortijdig McLaren moet verlaten. Helemaal niet verkeerd.