Sports

Wat is het salaris van Nyck de Vries bij AlphaTauri?

nyck de vries salaris

Nu Nyck de Vries zijn debuut heeft gemaakt in de Formule 1 en een contract heeft getekend bij AlphaTauri, rijst de vraag wat zijn salaris bij het team is. Helaas is er geen officiële bekendmaking gedaan over het exacte bedrag van zijn salaris bij AlphaTauri. Al gonst er wel een bedrag rond in de wandelgangen. Dit zou het salaris van Nyck de Vries moeten zijn.

Moeilijk te verifiëren

Over het algemeen is het lastig om informatie te vinden over de salarissen van Formule 1-coureurs, omdat deze vaak vertrouwelijk worden behandeld en niet openbaar worden gemaakt. Er gaan wel geruchten en schattingen rond over de salarissen van coureurs, maar het is moeilijk om deze te verifiëren.

Salaris van Nyck de Vries bij Mercedes

Nyck de Vries is een veelbelovend talent in de Formule 1. Na een succesvolle invalbeurt bij Williams heeft hij zijn debuut gemaakt bij AlphaTauri. Hij heeft zijn racekunsten laten zien in de Formule E. Nyck de Vries heeft met Mercedes de Formule E zelfs gewonnen. Het salaris van Nyck de Vries bij AlphaTauri zal waarschijnlijk hoger liggen dan wat hij verdiende bij Mercedes, waar hij ook als reservecoureur aan het werk was. In het jaar 2021-2022 was het salaris van Nyck de Vries bij Mercedes naar verluidt rond de 800.000 euro.

View post on Instagram
 

Hoeveel verdient Nyck de Vries bij AlphaTauri?

Er zijn geen exacte cijfers beschikbaar over het salaris van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Wel kan er worden gezegd dat hij als Formule 1-coureur waarschijnlijk een zeer goed salaris verdient. Formule 1 is een van de best betaalde sporten ter wereld en coureurs verdienen doorgaans miljoenen dollars per jaar. Het salaris van Nyck de Vries bij AlphaTauri in 2023 geschat op twee miljoen dollar.

Dat is een “schijntje” van het salaris van Max Verstappen. Maar nu hij zich kan bewijzen als vaste coureur bij AlphaTauri, kan zijn salaris in de toekomst mogelijk stijgen. Hij zal zich namelijk eerst moeten bewijzen voordat hij mogelijk een hoger salaris kan onderhandelen in de toekomst.

Header: Red Bull Contentpool.