In een relatie kunnen veel dingen misgaan, maar net zo veel dingen kun je goed doen. Het is weer eens tijd voor eersteklas relatie-advies vanuit ons, om te zorgen dat jíj de sfeer goed houdt thuis. Er zijn namelijk een paar dingen die veel vrouwen willen in een relatie, die je maar beter op een rijtje kunt hebben.

Kernpunten van een relatie

Als je deze punten op orde hebt zijn er een stuk minder dingen waar je ruzie of relatieproblemen over kan krijgen. Op de korte én lange termijn heeft het een positief effect op je relatie als je dit voor elkaar hebt. Er kunnen dan nog wel andere dingen misgaan, maar dat gaat dan over iets anders dan we hier bespreken.

Gewild worden

Veel vrouwen vinden het belangrijk als ze het gevoel krijgen dat ze gewild worden. En dan bedoelen we niet gewild door andere mannen, maar door haar huidige partner. Dus als jij die partner bent, kun je met zowel woord als daad duidelijk maken dat zíj de persoon is waar jij gek op bent. Let dan ook op met anderen nakijken waar ze bij is of over anderen praten als je daar behoefte aan hebt. Zo nu en dan een bloemetje, klein cadeautje of lieve tekst is de kerst op de taart.

Vertrouwen

Vertrouwen is de basis van bijna elke relatie. Jij vertrouwt haar, zij vertrouwt jou. Zodra er een breukje komt in het onderling vertrouwen, komt er een breukje in jullie relatie. Heel belangrijk om dit vertrouwen goed te houden is: alles uitspreken. Twijfel je ergens aan, of zie je dat zij iets niet helemaal chill vindt? Zorgt dat het gelijk uitgesproken wordt en jullie alles kunnen zeggen.

relatie

Een maatje

Jullie hoeven niet de hele tijd klef te doen. Doe af en toe ook gewoon leuke dingen met elkaar die je met vrienden zou doen. Zo wordt of blijf je echte maatjes van elkaar en blijft de sfeer goed en gezellig. Grapjes zijn hier ook een belangrijk onderdeel van. Het schijnt zelfs dat scheten laten bij je vriendin goed is voor je relatie. Als je dan nog geen maatjes bent…

Avontuur

Mensen zijn nieuwsgierige en avontuurlijke wezens. Af en toe iets doen wat je anders niet zou doen houdt het leven gevarieerd en interessant. Dit avontuur is leuk om op te zoeken samen met je partner en die variatie houdt jullie relatie fris en spannend. Het kunnen kleine of grote dingen zijn, van wild kamperen tot een avondje uit.

relatie

Trots zijn op haar

Dit valt een beetje in dezelfde lijn als het eerste puntje van gewild worden, maar heeft ook te maken met uitstraling. Zij moet niet het gevoel krijgen dat je niet van de daken wil schreeuwen dat jullie samen zijn. Want waarom zou je geheimzinnig doen over jullie relatie, terwijl zij het beste is wat er in jouw wereld voorkomt? Straal daarom op feestjes, in de supermarkt, thuis of waar dan ook uit dat je trots op haar bent. Dan weet ze in ieder geval dat ze goed zit.