Ben je serieus bezig met sporten, dan zal je logischerwijs je aandacht op verschillende vlakken willen richten. Zo is een gevarieerd trainingsprogramma van belang, een aangepast voedingsschema en het percentage lichaamsvet. Nu kan je zoveel trainen als je wil, maar in veel gevallen is er meer nodig om rond de 10 procent lichaamsvet te zitten. Voor YouTuber Mike Thurston reden om hier even dieper op in te gaan. Dit is zijn methode om een laag vetpercentage te behouden.

Methode voor laag vetpercentage

Het verlagen van het vetpercentage is een hele opgave. Dat komt niet zo zee door een gebrekkige training of een minder goed dieet. Het probleem is vaak dat men te weinig aandacht heeft voor het aantal verbrande calorieën t.o.v. het aantal ingenomen calorieën. Afvallen (lees: vet verbranden) is vaak een kwestie van minder innemen en meer verbranden.

Wandelen is sleutel tot succes

Voor Mike Thurston was dat de reden om het eens goed te onderzoeken. Als het gewone trainen  in combinatie met een verantwoord dieet niet voldoende resultaat oplevert, wellicht zou het lopen dan een bijdrage kunnen leveren. Denk nu niet direct dat je daarmee kilo’s gaat verliezen, het is wel een goed hulpmiddel. Zo levert een wandeling van twee uur al een verlies van 500 calorieën op. Goed, dat klinkt niet echt motiverend, maar ga eens na hoeveel je verliest op maandbasis: 10.000 calorieën uitgaande van vijf dagen lang, twee uur per dag lopen per week. Prima methode dus om je vetpercentage laag mee te houden!

Stel realistische doelen

Ga je met het lopen aan de slag naast je normale training, bouw het dan op. Ben je geen fanatieke loper, stel je zelf dan een realistisch doel. Om dagelijks zo’n 500 extra calorieën te verbranden zal je ongeveer 10.000 stappen moeten zetten. Die ga je uiteraard niet zelf tellen, gebruik gewoon je smartphone of een smartwatch. Zo kun je goed in de gaten houden hoe je presteert en langzaamaan je eigen grenzen gaan verleggen. Probeer dit ook vol te houden. Het beste is natuurlijk om zeven dagen in de week een flink stuk te lopen, maar mocht dit teveel zijn, begin dan met vijf dagen per week. Je zal zelf zien dat je vetpercentage laag blijft, mits de overige factoren ook pico bello in orde zijn.