Net als voor mensen, is het ook voor huisdieren van belang dat ze regelmatig een stuk ontspanning kunnen krijgen. Dat is dan ook de reden dat je een hond zo’n twee tot drie keer per dag moet uitlaten. Klinkt logisch toch? Een kat kun je desgewenst ook uitlaten, maar dat is minder gebruikelijk. Wat huisdieren betreft, houdt het dan wel op. Met je cavia ga je nou eenmaal niet zo snel op stap en met je goudvis wordt dat al helemaal lastig. In Japan denken ze daar anders over, daar werken ze hard aan een vistank om zo ook je vis mee uit te nemen.

Hilarische vistank om je goudvis uit te laten

Een Japans bedrijf heeft nu een draagbare watertank geproduceerd zodat je gezellig met je vissen op stap kunt en gaan om bijvoorbeeld een terrasje te pikken. De “katsugyo-tas”, is in feite een draagbaar aquarium in de vorm van een lange buis met een transparant middengedeelte, een handvat en een zuurstofmeter. Zo hoef je dus niet langer met een plastic zak je vis te vervoeren, als je dat overigens al van plan was.

Nog net niet helemaal af

De vistank is momenteel nog in ontwikkeling, dus mocht je al helemaal lyrisch zijn geworden bij het idee om met je vis te gaan genieten van een zomerse dag aan het strand, heb dan nog heel even geduld. Wat betreft de ontwikkeling van het toestel gaan de bedenkers niet over een nacht ijs. Zo wordt het apparaat getest voor het meenemen van verschillende vissen.

wandelen met je goudvis

Niet echt geschikt voor heel grote vissen

Die ontwikkeling kun je dus op de voet volgen en dat is zeker interessant. Zo weten we inmiddels dat het goed is geëvolueerd van een eenvoudige tank zonder veel poespas tot een volwaardig draagbaar aquarium inclusief zuurstofmeter en de voerpoort. Dat de meest recente afbeelding nog niet het definitieve product tonen lijkt ons logisch nu ze het ding op verschillende vissen testen. Zo weten de ontwikkelaars inmiddels dat het toestel niet echt geschikt is voor vissen die graag lange afstanden willen overbruggen of simpelweg wat groter zijn. Jouw goudvis zou dus wel moeten kunnen.