Als er één drank is die je zou kunnen typeren als een echte mannendrank, dan is dat whisky. Het heeft alle eigenschappen die we waarderen: vol, rond en smaakvol. In de loop van de tijd zijn er veel markante mannen geweest die zich er niet voor schaamden om te laten zien dat whisky hun favoriete drank was. Denk aan de sigaar rokende Winston Churchill, Marlon Brando of Bill Clinton. Stuk voor stuk mannen die kwaliteit en luxe wisten te waarderen en daar trots op waren.

Whisky: de ultieme mannendrank

Als het om whisky gaat, kunnen we er eigenlijk niet genoeg van krijgen. Of zoals Mark Twain het verwoorde: “Too much of anything is bad, but too much good whisky is barely enough.” De belangrijkste reden waarom whisky de ultieme mannendrank is, gaan we je haarfijn uitleggen. Wellicht dat je dan een beter kijk krijgt op de beste whisky van 2020

Whisky geeft je status

Laten we eerlijk zijn, voor mannen is status belangrijk. We laten graag zien wie we zijn en zien in het verlengde daarvan zien we graag dat zo’n beeld wordt bevestigd. Dat kun je natuurlijk doen door een biertje bij de maaltijd te vervangen door champagne, maar dat heeft weer niet de stoere uitstraling die we wensen. Daar komt bij dat de beste whisky’s gewoon erg prijzig kunnen zijn. Kun je het je veroorloven, dan is whisky naast de supercar en de villa, het statussymbool bij uitstek.

Whisky

Mannen houden van stoere dingen

Wil jij je onderscheiden van de rest van de wereld, dan is het drinken van een glas whisky het ultieme middel. Terwijl de rest in het café zich te goed doet aan het burgerlijke biertje, geniet jij gewoon van je Macallan. Dat ziet er niet alleen stoer uit, het benadrukt ook het feit dat je smaak hebt en je daar ook niet voor schaamt.

Meer voor mannen

Natuurlijk zijn er vrouwen die een goede whisky kunnen waarderen. Toch zal je een dame niet snel een dubbele Tullamore Dew of Bushmill Malt zien bestellen. De reden: het is niet zoet genoeg. Terwijl de dames zich in grote getale laven aan de zoete dranken als dropshot en allerlei exotische cocktails, kiezen echte mannen veel liever voor de complexe smaak van een goede whisky.

whisky voor mannen

Een goede kennis maakt indruk

Drank kan meer stuk maken dan je lief is, maar op z’n tijd genieten van een lekkere whisky is zeker niet verkeerd. Drink je whisky dan kun je maar moeilijk je hang naar kennis omtrent de drank onderdrukken. Dat is dan ook de reden dat whisky de wijn van Wall Street wordt genoemd. Bij belangrijke zakenbesprekingen zullen gesprekspartner eerder een whisky drinken, dan een cola. Het drankje geeft de drinker namelijk een intelligente uitstraling.

Whisky verbroedert

Hoe gek het ook klinkt, als je in een café een goede whisky bestelt is de kans groot dat je snel contact zult leggen. Met bier zal je dat minder snel hebben. Whisky intrigeert namelijk mateloos en triggert de nieuwsgierigheid. De kans is immers klein dat je aan een vreemde gaat vragen wat voor een bier hij drinkt. Drink je een glas whisky dan is het eerder de vraag wanneer zoiets wordt gevraagd. Kortom, de beste vriendschappen ontstaan tijdens het drinken van het goudgele vocht.