Formule 1-coureur Lewis Hamilton gaat al heel wat jaar mee. Als tot voorkort dé grootverdiener in de koningsklasse, zou de Brit naar verluidt een het vermogen van Lewis Hamilton 285 miljoen dollar bedragen. En wat te denken van zijn autocollectie? Die is maar een ‘klein’ percentage van dit bedrag natuurlijk, maar minstens zo imposant. Dit is de totale waarde van de auto’s van Hamilton.

Totale waarde auto’s Hamilton: een schatting

Het verzamelen begon in 2002, toen Hamilton zijn rijbewijs haalde. De zevenvoudig wereldkampioen koos destijds heel gewoontjes voor een Mini Cooper als zijn eerste auto. En daar is alles mee gezegd inmiddels. Hier volgt een opsomming van een aantal van de dikste bolides die de garages van Hamilton rijk zijn.

We kunnen onderaan de streep enkel schatten wat de totale waarde is overigens. Wie weet heeft de Brit nog een paar modellen, auto’s die nooit op Instagram stonden om één of andere reden, zoals privacy? Of auto’s, Formule 1-bolides in het bijzonder, waar enkel over gerept wordt op privéveilingen.

Zulke zeldzame en vaak miljoenen kostende verzamelobjecten zijn ook een goeie investering, maar zullen nooit de openbare weg aandoen. Het liefste bellen wij Hamilton en doen navraag over de waarde van de auto’s, maar dat is niet zo simpel.

Totale waarde auto’s Hamilton: 1 merkt springt eruit

Hamilton stond heel wat jaren van zijn loopbaan indirect of direct in verbinding met Mercedes. Zoals toen hij bij McLaren begon in F1 – met de Zilveren Pijlen als motorleverancier. De uiteindelijke overstap naar het fabrieksteam van het eerstgenoemde merk – goed voor zes van de zeven titels – doet daar een flinke scheut bovenop.

Zo vindt je in de collectie van Hamilton een Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Black Series. Deze street legal racewagen is een knap staaltje engineering. Hoewel de motor bescheiden lijkt, een V8 met 6.3 liter en 631pk, is het oorspronkelijke prijskaartje alles behalve ingetogen.

Ongetwijfeld kreeg de wereldkampioen een dikke korting of was deze SLS AMG een cadeau, maar goed: normaliter kostte die 2.7 miljoen dollar volgens de adviesprijs.

De McLaren P1 is één van de dikste auto’s in de collectie van Hamilton. Niet minder dan 903pk stuwt de auto van 0 naar 100 in 2.7 seconden. Er zit dan ook een hele grote V12-motor in. Het exemplaar, Hamilton bezit één van de 400, zou de deur uit gaan voor een bedrag van 1.15 miljoen dollar.

We blijven nog even bij het bekende Duitse merk: een Mercedes AMG Project One, V6-motor, 1034pk, is eveneens een bakbeest. 360 km/u blaast deze bolide. Nog voordat je de intro van Vader Jacob zingt, 11 seconden give or take, snel je -in je stoel gedrukt- naar 300 km/u.

Het prijskaartje toen deze zieke hybride uitkwam? Ga even zitten… 2.72 miljoen dollar. Hamilton is de trotse eigenaar van één van de 275 exemplaren die uit de fabriek rolden. Ze zijn allemaal uitverkocht, dus de waarde stijgt alleen maar verder ongetwijfeld. Dat komt de totale waarde van de auto’s van Hamilton alleen maar ten goede.

De Mercedes AMG GTR behoort ook tot de autocollectie van Hamilton, evenals de bazenjeep (tank op wielen, zes om precies te zijn): de Mercedes AMG G63 6X6.

Andere auto(merken) waar Lewis Hamilton fan van is

En dan nog de andere eervolle vermeldingen; de twee Ferrari’s: de LaFerrari 599 SA Aperta en de LaFerrari Coupe. Samen kostten deze ‘high-segment’ bakken rond de 4 miljoen dollar.

Een essential voor een steenrijke verzamelaar is de Shelby Cobra. Hamilton heeft daar twee van. De ene is uit 1966, ander uit 1967. Enkel het iets nieuwere model is voor de weg bedoeld. Deze zeer zeldzame auto wisselt van eigenaar voor een bedrag van 2 miljoen dollar. Deze auto krikt de totale waarde van Hamilton auto’s flink omhoog.

Alles opgeteld – een aantal goedkopere modellen worden niet vermeld – en je zit al gauw op 20 miljoen dollar als de totale waarde van de auto’s van Hamilton. Hot damn.