Je zal het maar overkomen: Op een goede dag laat je de oude horlogecollectie van je vader taxeren en die blijkt ineens veel meer waard te zijn dan je dacht! Dat is precies wat een vrouw overkwam tijdens het TV-programma ‘Antique Roadshow’.

Vrouw laat oude horlogecollectie taxeren

De vader van de vrouw is al aardig op leeftijd en daarom besloot ze maar eens te onderzoeken wat voor een bezittingen de oude man nog allemaal heeft. Tijdens het doorzoeken van zijn kantoor werd een bijzondere horlogecollectie gevonden. De vrouw liet het taxeren en geloofde haar oren niet toen ze de geschatte waarde hoorde bij het Amerikaanse tv-programma.

Een prachtige collectie vol met dure horloges

In de doos zaten onder andere een paar Rolexen en Patek Philippe’s. De vrouw heeft niet zoveel verstand van klokjes dus ze besloot het maar te taxeren. Dat bleek achteraf een hele goede keuze want heer eigen schatting van een paar duizend euro voor de horlogecollectie was veel te voorzichtig.

Een unieke vondst van horloges

“Toen je de doos bracht en ik het openmaakte, werd ik als horloge-verzamelaar erg gelukkig, want het is een verzameling van de beste merken”, zei de taxateur tijdens de uitzending van het programma ‘Antique Roadshow’. De ene na de andere Rolex, Patek Phillipe en Audemars Piguet wordt uit de horlogecollectie gehaald. Allemaal in hele goede conditie en volledig intact.

De volledige waarde van de horlogecollectie

De horloges zijn allemaal gemaakt aan het eind van de vorige eeuw. De taxeur schat de waarde van de horloges en hij komt op een bedrag tussen twaalf- en veertienduizend dollar voor het eerste horloge, de Patek Phillipe. De tweede Patek Philippe wordt nu verkocht tussen de zeven- en negenduizend dollar. De eerste Audemars Piquet heeft een retailwaarde van vier- tot zesduizend dollar. De Audemars Piguet van Gubelin wordt verkocht tussen de negen- en tienduizend dollar. De Blancpan heeft een waarden van acht- tot tienduizend dollar. De Cartier Santos kan voor drie- en vierduizend dollar worden verkocht en ook de De Rolex heeft een geschatte waarde van datzelfde bedrag. In totaal heeft de dame in kwestie dus tussen de 46 duizend en 57 duizend dollar aan horloges gevonden. Een heerlijke meevaller!