Via de heren van Pure Luxe belandden wij bij dit unieke hotel voor de wintersportende horloge-liefhebber. Want waar het normaliter al vrij luxe is om aan de voet van de ski-piste te zitten met je hotel, gaat het gerenommeerde horlogemerk Audemars Piguet een stapje verder. Het hotel is namelijk een ski-piste op zich. Dit betekent dat gasten vanaf de bovenste verdieping, over het dak naar beneden kunnen skiën.

Audemars Piguet Hotel des Horlogers

Het hotel is een idee van het Deense architectenbureau Bjarke Ingels Group. Audemars Piguet heeft hen de opdracht gegeven om een hotel te creëren dat alle traditionele aspecten van een hotel op de schop neemt. Mede door deze benadering en de wens iets te creëren wat bij ’t merk past, zien we een hotel dat anders is dan wat we gewend zijn. De niveaus lopen niet alleen in elkaar over, maar zijn ook trapsgewijs op elkaar geplaatst. Het lijkt alsof ’t hotel aan alle zijden uit elkaar is getrokken.

Door de toevoeging van dit hotel krijgt de volledige Audemars Piguet campus een geheel nieuwe uitstraling. Het hotel is dusdanig gesitueerd dat gasten uitkijken over de beroemde Vallée de Joux – een walhalla voor horlogeliefhebbers. In het totaalbeeld zien we duidelijk dat de stijl perfect past bij de bestaande gebouwen. Zo is het hotel – door z’n speels uiterlijk – in perfecte harmonie met Musée Atelier. Op ’t moment van schrijven is het hotel van 7000 vierkante meter in aanbouw. Vooralsnog is het onduidelijk wanneer de bouw van dit unieke hotel af zal zijn. Wij kunnen ons geen betere plek voorstellen om na een lange dag skiën lekker uit te rusten. Heerlijk bij het vuur met in je rechterhand een kop warme choco en in je linkerhand een blok haardhout.

audemars-piguet-hotel-des-horlogers-gewoonvoorhem hotel 1 audemars-piguet-hotel-des-horlogers-gewoonvoorhem hotel 3 audemars-piguet-hotel-des-horlogers-gewoonvoorhem hotel audemars-piguet-hotel-des-horlogers-gewoonvoorhem hotel 4 audemars-piguet-hotel-des-horlogers-gewoonvoorhem hotel 5 audemars-piguet-hotel-des-horlogers-gewoonvoorhem hotel 7