Veel mensen beginnen een jaar van te voren met sparen voor de zomervakantie met vrienden. Een ander heeft geluk en bezit al genoeg duiten op de bank. Het gebeurt echter vaak dat men in de knoop komt om het bedrag rond te krijgen, vaak omdat ze niet genoeg gespaard hebben. Bij een vriendengroep uit Nieuwerkerk aan de IJssel ben je aardig de sjaak als je dat laatste overkomt. De dames en heren willen een droomvakantie boeken in 2045, die bij elkaar maar liefst 300.000 euro gaat kosten. Mocht je daarvoor nou niet genoeg gespaard hebben? Dan krijg je een boete.

Droomvakantie in 2045

Het idee voor dit geniale plan kwam vanuit twee vrienden uit Nieuwerkerk aan de IJssel. Je kon waarschijnlijk al raden dat het idee is ontstaan tijdens een avondje stappen. De een spreekt zijn droom uit om naar het exotische eiland Bora-Bora te reizen met een cruiseschip. De ander wordt volledig aangestoken door de droom van zijn vriend.

droomvakantie

De meeste dromen zijn bedrog, dus beter maak je ze waar. Is wat de twee gedacht moeten hebben. Ze waren al snel aan het rekenen geslagen en kwamen uit op een enorm bedrag. Ondanks de hoge uiteindelijke kosten werd aan ieder persoon uit de vriendengroep gevraagd of ze mee willen. Dat bleken er uiteindelijk een hoop te zijn.

Geduld is een schone zaak

De vereniging telt op het moment van spreken maar liefst 22 leden. Het gaat om 4 single mannen en 9 stelletjes. Sommigen kiezen ervoor om maandelijks 40 euro te betalen, anderen betalen zo’n 480 euro per jaar. Elk persoon spaart dus uiteindelijk zo’n 15.000 euro bij elkaar voor de vakantie in 2045.

droomvakantie

Met zulke grote bedragen is een droomvakantie op Bora-Bora geen fantasiepraat meer. Al is het voornaamste doel van de groep niet om op vakantie te gaan. Wat ze vooral willen is dat het contact niet verwaterd tussen de groep. Zo’n groot gezamenlijk doel helpt daar natuurlijk wel bij. Naast de missie van de groep om op vakantie te gaan willen ze met elkaar in de tussentijd andere grote activiteiten samen doen. Een daarvan is met zijn allen naar Oktoberfest gaan. Klinkt allemaal als een top-deal. Enige nadeel is wel dat je een boete krijgt van 120 euro als je uiteindelijk niet mee gaat. Valt te overzien, niet waar?