Met de zomervakantie in zicht, zal bij velen de gedachte om een camper te kopen zijn opgekomen. In de cijfers zie je dan ook terug dat in de lentemaanden een stuk meer campers worden verkocht dan in de winter. Afgelopen maand was de gemiddelde ‘statijd,’ van campers en caravans afgenomen van 32 dagen tot slechts 23 dagen. Uit een onderzoek van Marktplaats blijkt ook dat 12 procent van de camper- of caravanbezitters dit jaar nog van plan is om het voertuig om te ruilen voor een nieuwe tweedehandse. Het is dus een goede zaak om nu actief te zoeken naar een camper of caravan.

Camper of caravan op Marktplaats

Wil je een camper of caravan op Marktplaats aanschaffen, dan heb je een groot aanbod om uit te kiezen. Sterker nog, het neemt alleen maar toe. In januari hadden we te maken met zo’n 31.120 campers en caravans. Op 19 mei werd er opnieuw gemeten en toen bleek dat het aantal haast verdubbeld was tot 56.755 campers en caravans. Ook aan de vraag-kant is een hoop activiteit te zien: in de maand april werd er maar liefst 1 miljoen keer gezocht naar de zoektermen ‘camper’ en ‘caravan.’ Het woord ‘camper’ staat zelfs op de zesde plek in de top 10 meest gezochte woorden van 2019 op Marktplaats.

Roadtrip Romotow Caravan Concept Gewoonvoorhem

Wat opvalt, is dat vooral de markt wat betreft jongere consumenten erg opleeft. Veertig procent van consumenten onder de dertig jaar wil wellicht een tweedehands camper of caravan kopen. Binnen de groep consumenten onder dertig jaar, geeft 30 procent aan dat ze waarschijnlijk hun camper of caravan willen verkopen. Niet gek, dat men massaal geïnteresseerd is in een camper of caravan op Marktplaats te kopen/verkopen. Je kunt er een hoop mee doen. Bijvoorbeeld net als 80.5% van camper of caravan-bezitters lekker een week op vakantie gaan. Of wat dacht je van een festival bezoeken met de camper of caravan, net als dat een-vijfde van de camper of caravan-bezitters doen.

Drie uitstekende voorbeelden

Camper Mabo Mercedes 814 (prijs: €23.950)

De lijst aan eigenschappen is enorm bij deze camper. Hij bezit maar liefst zeven slaapplaatsen, waaronder een tweepersoonsbed alkoof, tweepersoonsbed boven de garage, tweepersoonsbed dinette en een eenpersoonsbed treinzit. Eerst had de camper een motor met 140 pk, die is onlangs vervangen door een met 200 pk. De kilometerstand is ook netjes met zijn 445.000 kilometer.

De elektrische installatie is volledig vernieuwd in 2017. Meegeleverd zijn twee zonnepanelen met 15A laadvermogen. De stroomverbruikscomputer komt uit 2017, net als de compressor koel/vries combinatie van Liebherr. De camper is volledig zelfvoorzienend en kan meerdere dagen staan zonder externe stroomvoorziening. Kortom: een ruime, krachtige camper, met een hoop nieuwe onderdelen, waar je lang mee vooruit komt.

camper of caravan op Marktplaats camper of caravan op Marktplaats camper of caravan op Marktplaats camper of caravan op Marktplaats

Oude retro caravan uit 1965 (€2.200)

Deze oude caravan is in een nette gerestaureerde staat compleet met Domus voortent, die zich ook in nette staat begeeft. Aan deze caravan zijn geen scheurtjes of gaatjes te bekennen. Het interieur bevindt zich nog in haar oude staat, compleet met een Trumatic kachel. Tot twee jaar geleden is de caravan nog gebruikt, zonder problemen. Een camper zoals deze kom je tegenwoordig niet zo snel tegen.

camper of caravan op Marktplaats camper of caravan op Marktplaats camper of caravan op Marktplaats camper of caravan op Marktplaats

Pulling Camper (prijs €28.950)

Deze Pulling camper kun je voor de totaalprijs kopen of je kunt alleen de onderwagen kopen, dan ben je 16.000 euro kwijt. Deze camper komt uit het jaar 1986, heeft 650.000 kilometer op de teller en beschikt over 280 pk. Het maximale gewicht is 17.500 kilo. In 2006 is het hele chassis onder handen genomen, waardoor die nog een lange tijd mee kan. Hij is volgens de eigenaar 100% in orde, is APK gekeurd en alle filters en olie zijn vervangen. De Michelin banden (315/80R22.5) zijn nieuw, alsook de schokdempers. De camper heeft twee ruime slaapplaatsen en zes zitplaatsen.

camper of caravan op Marktplaats camper of caravan op Marktplaats camper of caravan op Marktplaats camper of caravan op Marktplaats