Vrienden komen en gaan, maar echte vrienden heb je voor het leven. Deze vriendengroep uit Santa Barbara is hun hele leven niet uit elkaar gevallen. Een dike 35 jaar lang neemt deze vriendengroep iedere vijf jaar exact dezelfde foto.

Vriendengroep neemt elke vijf jaar precies dezelfde groepsfoto

Het komt tegenwoordig niet vaak voor dat een hele groep vrienden het hele leven samen blijft. Dankzij een carrière of relatie eindigen veel vriendschappen eerder dan gewenst. Naarmate je ouder wordt, is het steeds lastiger om een vriendengroep te onderhouden. Iedereen heeft een eigen, drukke agenda en vaak ook nog kinderen. Daardoor wordt is met vrienden doen een stuk lastiger. Voor deze vriendengroep uit Santa Barbara stond één ding iedere vijf jaar weer op de planning: een groepsfoto. Telkens op precies dezelfde plek, dezelfde opstelling en op dezelfde manier genomen.

Al jarenlang de beste vrienden

Al 35 jaar zijn deze vrienden bij elkaar. Elke vijf jaar bestempelen ze hun vriendschap door opnieuw een groepsfoto te maken. Op de eerste foto waren ze allemaal ongeveer 19 jaar oud. Destijds gingen ze op vakantie naar Lake Siskiyou. Iedere vijf jaar keren ze terug naar dezelfde vakantieplek om weer even samen te zijn en natuurlijk deze foto te maken.

Vadertje tijd zichtbaar op nieuwe foto

Inmiddels is een enkeling grijs geworden en is het nodige bier naar binnen gegooid (aan de buikjes te zien). Dat maakt een fotoreeks als deze zo speciaal. Bekijk hieronder hoe deze vriendengroep iedere vijf jaar precies dezelfde foto maakte en hoe ze foto na foto steeds ouder worden.

1982

vriendengroep 1982

1987

Vriendengroep

1992

Vriendengroep

1997

Vriendengroep

2002

2007

Vriendengroep

2012

2017