Nu ook de documentaire over de finale zijn doorgang online heeft gevonden, staan we alweer een paar weken droog van Game of Thrones. Om die leegte op te vullen zijn er natuurlijk talloze andere series, maar als het HBO ligt kunnen we de entertainment ook vanuit een andere hoek halen. Zo komen we opnieuw uit bij the Wall waar Jon Snow zo aan verbonden was. Er is namelijk een Virtual Reality Experience, genaamd Beyond the Wall, uitgebracht die je het avontuur helemaal opnieuw laat ervaren.

Beyond the Wall

Je kunt het meeste over de game waarschijnlijk al invullen, maar om je toch een beetje op weg te helpen geven we kort uitleg. In Beyond the Wall sluit jij je aan bij de Night’s Watch om ‘The Wall’ te verdedigen tegen een leger van de doden. Denk hierbij vooral aan Wights en ondode ijsberen. Een gelukje hierbij is dat je a la Beric Dondarrion beschikt over een vlammend (ja, vlammend) zwaard!

VR Gaming

De VR-titel is exclusief voor HTC’s Viveport Infinity-abonnementplatform. Wil jij je hier wel aan wagen? Bereid je dan goed voor, probeer bijvoorbeeld die oude sok te vinden. Om deze game te kunnen spelen heb je namelijk een HTC Infinity-abonnement nodig, wat zo’n 11,50 per maand moet kosten. HTC Infinity staat omschreven als het ‘Netflix voor VR’ en geeft Viveport Infinity gebruikers onbeperkte toegang tot een bibliotheek van de service waar meer dan 600 apps en games te vinden zijn.

In tegenstelling tot die oude vertrouwde console begeeft VR gaming zich toch een ander niveau van gamen. Omdat je ook een compatibele VR-headset nodig hebt is dit niet alleen technisch, maar ook financieel. De keuze bestaat in dit geval tussen de HTC Vive en de Oculus Rift. De aanschaf van een HTC Vive-headset begint bij een prijsje van 450 euro. Niet echt een goedkope hobby dus.