Other

Dorstige voetbalsupporter loopt 3 uur lang om biertje te vinden tijdens WK in Doha

voetbalfan loopt drie uur voor biertje

WK organisatoren hebben de fans altijd beloofd gewoon pils te kunnen halen tijdens het toernooi in Qatar. Toch moest deze voetbalsupporter zo’n drie uur lopen voor zijn beloofde biertje.

Qatar staat drank toe in ‘fanzones’

Qatar is het eerste Islamitische land die het grootste toernooi van de wereld mag hosten. De sjeiks van Qatar hebben FIFA verzekerd dat ze rekening zullen houden met de sponsoring van Budweiser: het officiële bier van het WK. Het biermerk dacht dat het uiteindelijk ook wel mogelijk zou worden om hun bier in de verschillende stadions te verkopen. Maar dat is er dus niet van gekomen. Sterker nog, zelfs buiten de stadions blijkt het een hele missie om ergens van een pilsje te kunnen genieten.

View post on Instagram
 

Voetbalfan loopt drie uur om biertje te drinken

Er werd beloofd om alcohol te schenken in bepaalde ‘fanzones’, maar daar heeft een voetbalfan genaamd Sam helemaal niks van gemerkt toen hij maar liefst drie uur moest lopen voor zijn brouwsel. Hij begon zijn ‘zoektocht’ in de straten van Doha, en hij was niet de enige. Er hing een gezellige sfeer met fans van over de hele wereld, maar toch kon je nergens een plekje vinden om een verfrissend pilsje te drinken. Dus besloot Sam om verder te zoeken, hij liep zo’n vijf kilometer naar het ‘fanvestival’. Op de bestemming aangekomen spotte hij een Budweiser-tent. ”Hallo”, zei Sam tegen een medewerker. ‘Kan ik misschien een biertje krijgen?’ Maar nee, het mocht niet baten. Sam werd verteld dat de ‘faciliteiten’ van Budweiser de volgende dag om 19:00 pas geopend werden. En zelfs dan zou je niet meer dan vier biertjes kunnen bestellen.

Uiteindelijk, na een lange en warme avond, werd de voetbalfan doorverwezen naar het Best Western-hotel. Na het bevestigen dat hij geen Qatarese-burger was, mocht hij naar binnen. “Na mijn epische tocht in zinderende hitte, met blaren op mijn voeten, was eindelijk een halve liter koel, verfrissend pils van mij”, vertelde Sam over zijn avontuur. Bekijk hieronder de volledige video van de ‘zoektocht’.