Vergeet heel even de hoverboard uit ‘Back to the Future’ en denk in plaats daaraan aan zwevend jacht. Inderdaad, een jacht wat niet alleen kan varen, maar daadwerkelijk over het water kan vliegen. Dat klinkt als een niet bestaande scene uit een spannende James Bond film, maar niets is minder waar. De Enata Foiler is de vliegende boot die dit werkelijkheid maakt.

Gallery (3) Gallery (4) Gallery (5)

Enata Foiler, de vliegende boot die James Bond niet heeft

Met een lengte van bijna 10 meter lijkt de Enata Foiler rechtstreeks uit een science-fiction film te zijn gekomen. Eerlijk gezegd zou de vliegende boot geen slecht figuur slaan in een Batman of James Bond film. De gladde rondingen, de diepzwarte kleur en scherpe hoeken geven het vaartuig een opvallende uitstraling. Een blik op de boot is genoeg om te verlangen naar een heel bijzondere vaartocht.

foiler-style-1 foiler-style-2

Het geheim: de draagvleugels

Het geheim van het succes van dit superjacht? Een set intrekbare draagvleugels die net in het water hangen. Deze vliegende boot heeft een topsnelheid van 40 knopen, voor de landrotten onder ons, dat is vergelijkbaar met een snelheid van zo’n 74 kilometer per uur. Dat lijkt op de weg misschien niet supersnel, maar op het water dus wel. Het geheel wordt ondersteund door een tweetal V-8 dieselmotoren die maar liefst 740 pk produceren. Kortom, een leuk speeltje als je niet weet wat je met je geld moet doen.

Prijskaartje van 1 miljoen dollar

Dat gezegd hebbende, de Enata Foiler is niet goedkoop. Het exemplaar wat te koop staat op de website Yachtworld heeft een prijskaartje van iets meer dan 1 miljoen dollar. Dat wordt flink doorsparen en je bankrekening plunderen. Overigens ben je er met het betalen van de vraagprijs nog niet, er komen nog tal van belastingen bij. Daarnaast is de prijs exclusief afleveringskosten, het bootje ligt namelijk in Dubai. Niet echt naast de deur dus. Wil je vliegende boot ooit met eigen ogen zien, dan zul je toch ook naar Dubai moeten afreizen. De Enata Foiler wordt namelijk tentoongesteld op de jaarlijkse Abu Dhabi International Boat Show in oktober. Mocht het vliegen over het water toch niet helemaal jouw ding zijn, geen nood! De draagvleugels van de boot kun je desgewenst intrekken om er een megasnelle speedboot van te maken.