Nu het weer iets warmer gaat worden is het vaak slechts een kwestie van tijd voordat de barbecue weer tevoorschijn wordt gehaald. Niks is immers lekkerder dan buiten op de grill je eigen maaltijd te bereiden. Mooi als het lukt, maar vaak is het zo gezellig dat je vergeet om op enkele belangrijke punten te letten. Zonde, want met een beetje pech is zo je vlees verbrand. Het goede nieuws is dat je met onderstaande tips nooit meer vlees hoeft weg te gooien.

Schakel een grillspecialist in

Niet iedereen is gespecialiseerd is de schone kunst van de bbq. Net als bij het bereiden van een maaltijd in de keuken, is het verstandig om erbij te blijven. Dat wordt knap lastig als het net iets te gezellig is. De oplossing is simpel: wijs iemand aan die verantwoordelijk is voor het grillen. Wil je het echt goed doen, huur dan iemand in die zich hierin heeft gespecialiseerd. Op die manier heb jij je handen vrij voor je gasten en je hoeft je geen zorgen te maken over die heerlijke spareribs van de bbq.

vlees niet verbranden bbq

 

Zorg voor een goed ingevet rooster

Ga je zelf aan de slag met de barbecue, zorg er dan voor dat de grill niet alleen schoon is, maar ook goed is ingevet. Dit doe je al voordat je de barbecue aansteekt. Het voordeel: de olie lekt niet op de hete kolen en het vlees blijft niet aan de grill plakken. Houdt er overigens wel rekening mee dat je tijdens het grillen ook het rooster moet invetten, zeker als de bbq een aantal uren in beslag neemt.

Zorg voor een goed verwarmde grill

Hoe graag je ook direct van start wil gaan als de barbecue is aangestoken, in veel gevallen is het slim om even te wachten. Laat de barbecue gewoon mooi op temperatuur komen, des te sneller is het vlees gaar en kun je optimaal genieten van een heerlijke maaltijd. Doe je dat niet, dan loop je de kans dat de hitte zich niet gelijkmatig verdeeld en je vlees niet goed gaar wordt.