Het is weer bijna de tijd om de barbecue uit de schuur te halen. Deze zomer helpen wij jou goed voorbereid aan de slag te laten gaan. Om te barbecueën heb je een aantal tools nodig. Dit barbecue-gereedschap kun je niet missen.

Barbecue-gereedschappen die jij in huis moet hebben

Een echte BBQ-er heeft natuurlijk het nodige gerei tot zijn beschikking. Wij laten jou deze zomer een echte barbecue-meester worden. Wat heb je daarvoor nodig? De juiste soort barbecue én natuurlijk de juiste tools. Onderstaande barbecue-gereedschappen moet je gewoon in huis hebben, want alleen zo maak je de lekkerste gerechten klaar op de BBQ.

1. Barbecue-tangen

Een simpele, maar o-zo belangrijke toevoeging aan je barbecue-gereedschappen. Je hebt ook niet één, maar het liefst twee of drie barbecue-tangen nodig. Op deze manier kun je de verschillende soorten vlees allemaal met een andere soort tang klaarmaken. “Je kunt het vlees toch ook omdraaien met een spies of vork?” Ho, nee, dit willen we absoluut niet meer horen. Als je vlees omdraait met een vork of spies, dan verliest het een hoeveelheid sappen, structuur en vet. Hierdoor krijgt het stuk vlees stuk minder smaak, dat is natuurlijk erg zonde.

barbecue-gereedschap

2. Barbecue-thermometer

Je wilt natuurlijk wel kunnen opmeten of het vlees al op de juiste temperatuur is. Daarom moet je de barbecue-thermometer aan je barbecue-gereedschappen toevoegen. Op de juiste temperatuur is het vlees van de BBQ nog lekkerder en weet je zeker dat hij van binnen gaar is.

3. Draaispit

Kip bakken op de BBQ doe je natuurlijk als een echte pro met een draaispit. Op deze manier kun je elk hoekje en puntje van de kip garen en ka jij de lekkerste spareribs bakken. Een automatische draaispit is een onbekende, maar handige toevoeging aan je barbecue-gereedschappen.

4. Kolenschep

Zonder kolen, geen barbecue. Vieze handen is natuurlijk het laatste wat je wilt. Daarom is het van belang om een kolenschep in je barbecue-gereedschappen te hebben. Met een grote, stevige kolenschep gooi je de kolen met het grootste gemak op de barbecue.

barbecue-gereedschappen

5. Schoonmaakborstel

Een BBQ moet je natuurlijk wel goed onderhouden. Daarom moet je na ieder gebruik het rooster grondig schoonmaken. Hierdoor blijven er geen etensresten of andere dingen aan het rooster zitten. Met een schoonmaakborstel voor de BBQ ben je in een handomdraai klaar.

6. Schort en handschoenen

Een echte chef heeft een passende outfit nodig. Bovendien spettert een barbecue vrij veel en je wilt natuurlijk niet dat je kleren smerig worden. Daarom is het verstandig om een schort te dragen. Dit vangt al de spetters op. Koop er dan ook maar meteen bijpassende handschoenen bij. Zo heb je geen last meer van de hitte en kun je langer bij de BBQ staan.