Het is voor huisdieren belangrijk dat ze regelmatig een stuk ontspanning krijgen. Zo moet je bijvoorbeeld een hond zo’n twee tot drie keer per dag uitlaten. Sommige gaan ook zover dat ze ook hun kat uitlaten. Wat huisdieren betreft, houdt het dan al snel op. Of toch niet. Een YouTuber uit Taiwan bouwde een vistank om zo ook je vis mee uit te nemen.

Vistank om je vis uit te laten

De Taiwanese YouTuber Huang Xiaojie had het fanatische idee om een tank te bouwen, zodat je ook gezellig met de vissen op stap kunt. Met behulp van een op maat gelaste draagconstructie en daarop een buis op wielen neem jij je vissen bijvoorbeeld gezellig mee naar het terras. Dit kan omdat de tank wordt ondersteund door een filter die ervoor zorgt dat het zoete water blijft circuleren, terwijl de luchtpomp ervoor zorgt dat de zuurstof te allen tijde naar binnen stroomt. Daarnaast wordt het apparaat geleverd met een verlichtingssysteem om het ’s nachts verlicht te houden. Je kunt het dus laat maken in de stad.

 

Waar kan je zo’n vistank kopen?

We horen je denken: ik moet zo’n vistank hebben! De vistank is op dit moment nog in ontwikkeling, dus je moet nog eventjes geduld hebben. Huang hoopt de vistank in de toekomst met behulp van crowdfunding op de markt te brengen. Bekijk de hilarische video over de vistank hieronder:

Verrassend genoeg is dit niet de eerste keer dat iemand probeert een aquarium te bouwen, zodat jij je vis uit kunt laten. Vorig jaar ontwierp een Japans bedrijf de ‘katsugyo-tas‘.