Het Verenigd Koninkrijk staat bekend om het produceren van unieke auto’s. Nu mag er weer een supercar zich in dat rijtje voegen. De Viritech Apricale is namelijk de eerste supercar ter wereld die op waterstof rijdt. De futuristische bolide heeft een prachtig design, maar wel een pittig prijskaartje.

Eerste supercar op waterstof ter wereld

Door de toevoeging van de speciale brandstof worden er slechts 25 exemplaren op de markt gebracht. De tweedeurs supercar op waterstof wordt in 2023 verwacht. De naam ‘Apricale’ is afgeleid van ‘Apricus’ wat ‘aangeraakt door de zon’ betekent. Een passende naam als je kijkt op welke brandstof de supersnelle wagen rijdt. De autofabrikant hoopt de auto twee keer zo licht te maken als hun concurrenten met een batterij. Dat zou betekenen dat de Viritech Apricale bijna zo licht als een veertje wordt.

supercar op waterstof

Viritech Apricale

De Viritech Apricale heeft het uiterlijk van een supercar, maar of de auto ook daadwerkelijk zo snel gaat, is nog niet duidelijk. De fabrikanten hopen dat de supercar op waterstof net zo snel gaat als de snelste elektrische auto’s op de markt. Dat wordt nog wel een uitdaging, want de Lotus Evija en Tesla Roadster kunnen naar verluidt een topsnelheid van zo’n 320 en 402 kilometer per uur behalen.

viritech apricale

Als Viritech zich aan de belofte houdt, zou dat betekenen dat er een motor in komt met 1.100 pk. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar die motor stoot dan wel alleen maar waterdamp uit. Als dat geen reden genoeg is om van deze auto te gaan houden, dan zorgt het aerodynamische uiterlijk daar wel voor. Wát een plaatje is deze Viritech Apricale toch!

viritech apricale

Een pittig prijskaartje voor deze prachtige bolide

Het blijft waarschijnlijk wel alleen maar bij dromen, wat met een verwacht prijskaartje van $2,1 miljoen dollar is de Viritech Apricale niet weggelegd voor de normale sterveling. Toch kunnen wij geen genoeg krijgen van deze prachtige supercar op waterstof.

viritech apricale

Foto’s: Viritech