Als we het hebben over de beste Nederlandse voetballers aller tijden dan hebben we het al snel over Johan Cruyff, maar Marco van Basten hoort ook in dat rijtje thuis. De beste man heeft enorm veel goals gemaakt in zijn gloriejaren en daarmee bakken met geld verdiend. Dat geld stak hij jaren geleden in een hele dikke villa. Marco van Basten heeft deze villa nu weer te koop gezet voor een duizelingwekkend bedrag.

De grootheid Marco van Basten

Voetballegende Marco van Basten is vooral bekend van zijn tijd als voetballer. In de jaren dat hij actief was, is hij drie keer uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld. Van Basten zat ook in het Nederlands elftal van 1988, het enige team dat ooit een prijs voor Nederland heeft gewonnen (buiten de Olympische Spelen). Hij scoorde het “onmogelijke” doelpunt in de finale. Na zijn voetballoopbaan is hij weer in de schijnwerpers gekomen door onder andere zijn trainerschap en zijn opvallende uitspraken bij de KNVB en FIFA.

Marco van Basten verkoopt zijn villa voor een krankzinnig bedrag

Na zijn tijd als voetballer besloot hij de rust op te zoeken in een enorme villa aan het Vondelpark. In 2008 kocht hij voor ‘slechts’ 6,25 miljoen euro dit mooie stekje. Marco van Basten probeert van de doldwaze huizenmarkt te profiteren en zet zijn villa te koop voor meer dan het dubbele: 13,8 miljoen euro. Dat is even slikken.

Villa Marco van Basten

Wat krijg je daarvoor? Nou een hele hoop. Op een woonoppervlakte van 500 vierkante meter vind je onder andere vijf slaapkamers en vier badkamers, een dakterras en meerdere balkons. Dit alles is verdeeld over maar liefst vijf verdiepingen. Op Funda is vrijwel niks van het huis te zien en ook de beschrijving is minimaal. Toch moet de woning de hoofdprijs opleveren. We zijn benieuwd of de goaltjesdief ook op de woningmarkt weet te scoren.

Villa Marco van Basten

Raak je niet uitgekeken op dikke villa’s als deze? Zie hier de reusachtige villa van voetbaltrainer Dick Advocaat.