Goed nieuws voor terrasliefhebbers: vanaf 1 juni tot 1 november 2020 mogen horecaondernemers in Rotterdam zonder vergunningsaanvraag een groter terras voeren dan normaal. Dit betekent palmbomen op het Middellandplein, picknickkleden langs de Heemraadssingel en dubbel zoveel terrassen om uit te kiezen deze zomer! Op deze terrassen in Rotterdams is een vakantie gevoel in ieder geval gegarandeerd.

Terrassen in Rotterdam

Dat Rotterdam stikt van de toffe hotspots hoeven we je niet te vertellen, je moet alleen wel weten waar je ze kunt vinden. Om je daar een handje in te helpen hebben wij een paar van de leukste terrassen in Rotterdam voor je op een rij gezet. Zo weet jij precies waar je deze zomer met je vrienden kunt aanschuiven voor koud bier en goed eten.

1. Weelde

Deze plek biedt alle kansen om er een onvergetelijke zomer van te maken. Met koude drankjes van de Zandbar, een oppervlakte van 2 hectare én het grootste terras van Rotterdam staat je om elke hoek weer een nieuwe ervaring te wachten. Let op: de Zandbar is op dit moment (juni 2020) alleen met een reservering te bezoeken.

2. Keilecafe

Jammer dat zoveel festivals zijn afgelast deze zomer? Gelukkig kun je bij het Keilecafe permanent genieten van een festivalsfeer. Zie het als een tuinfeestje wat nét een beetje uit de hand is gelopen, met muziek, allerlei soorten randprogramma en vooral veel zon. 

3. Bistrobar Binnerotte en het stadsterras

Dan, nummer drie in de lijst met leuke terrassen in Rotterdam. Midden in het centrum van Rotterdam, op het dakterras van de centrale bibliotheek, kun je prima van het mooie weer genieten op het stadsterras onder het genot van een exotisch drankje. De geur die vanuit de buitenkeuken opstijgt maakt de zomerse vibe helemaal compleet. Zoek je een centrale plek om een tijd te vertoeven, dan is dit waar je wezen moet. 

4. Kaapse Brouwers (in de Fenix Food Factory)

Met een interessant bier assortiment én een terras direct aan het water dat uitkijkt over Rotterdam, is deze stadsbrouwerij de bier-hotspot van Rotterdam. Honger? In de loods van de Fenix Food Factory is genoeg eten te vinden waardoor jij weer langer op het terras kunt blijven zitten. Kortom, voor iedereen met een liefde voor speciaalbier behoort deze absoluut in de lijst met leukste terrassen in Rotterdam.

5. A la Plancha & Amigos

Het jaarlijkse pop-up restaurant A la Plancha opent deze zomer weer haar deuren, mét een langgerekt terras van ruim honderd (!) meter, op de Maasoever van het Noordereiland. & Amigos verwijst naar de verschillende lokale ondernemers die dit jaar worden om de kade helemaal af te maken.