De kerstdagen komen er weer aan en daarmee worden wij mannen vaak in een lastige situatie gebracht. “Moet ik dit jaar wel of geen cadeau kopen?” Vrouwen zeggen het een en bedoelen het ander. Wij snappen dat dit heel lastig is, daarom hebben wij Gewoonvoorhem gewoon voor vijf redenen neergezet waarom je nooit moet luisteren naar de zin “Oh, nee ik hoef echt niks schat” en toch gewoon een cadeau zal moeten geven.

1. Voorkom teleurstelling

Voorkom teleurstelling is één reden die eigenlijk al voor zich spreekt. We kunnen je bij voorbaat al vertellen het zal een behoorlijk akelig gevoel zijn als jij straks met lege handen staat, aangezien jullie hadden ‘afgesproken’ om dit jaar geen cadeau’s te doen. Je dame daarentegen had natuurlijk al iets op het oog om te geven, ook al was iets kleins het is de achterliggende gedachte die echt waarde heeft. Iedereen wordt wel blij met een cadeau, alhoewel ze tegen jou waarschijnlijk heeft gezegd dat ze niks wou voor der verjaardag of voor kerst. Dit zal ze waarschijnlijk hebben gezegd om je geen verplichtingen tot het geven van een cadeau wou opleggen, maar er toch stiekem wel op had gehoopt. Trap hier dus mooi niet in en wees een gentlemen!

cadeau teleurstelling gewoonvoorhem

2. Ze verdient het

We zullen het er allemaal wel mee eens zijn dat je dame wel eens in het zonnetje mag worden gezet. Na een lange werkdag, promotie of ze heeft even een kleine breakdown heeft je dame aandacht nodig. Je zou dit natuurlijk op allerlei verschillende manieren kunnen schenken, maar een kleinigheidje zou al op zijn plaats zijn. Met de vinebox zit je in ieder geval snor, want dan kan je onder het genot van een wijntje tijd aan je dame besteden!

3. Doe het voor de glimlach

Het is eerste kerstdag. Jullie zitten beide lekker op de bank, wijntje erbij en een leuke kerstfilm. De setting is eigenlijk al perfect. Jullie brengen samen wat quality time door en hoeven even nergens meer zorgen om. Jullie hadden allebei afgesproken om geen cadeau’s te doen dit jaar, maar daar kom jij dan toch aanzetten als een echte gentleman met een klein presentje. Het is de gedachte die echt waarde heeft, maar ze zal het hoe dan ook zeer op prijs stellen en totaal niet zien aankomen. Die glimlach is goud waard!

Cadeau gewoonvoorhem glimlach

4. Laat weten dat je aan haar denkt

Je bent de hele week keihard aan het werk, de vrijmibo loopt flink uit de handen en in het weekend duik je samen met je maten de kroeg in. Yup, dan is de kans heel groot dat je dame zich wellicht verwaarloost voelt en niet meer zo sterk het gevoel heeft dat je aan haar denkt. Dat is natuurlijk totaal niet zo, maar naast al dat werk heb jij gewoon de nodige afleiding nodig en dat begrijpen wij volkomen! Zorg dat je bijtijds iets hebt om te laten weten dat je aan haar denkt. Kook voor haar als ze een lange en moeilijke dag op werk heeft gehad. Of kom eens een keer random thuis met een bos bloemen. Geloof ons, het zal je relatie alleen maar bevorderen!

 

5. Omdat jullie samen zijn

Vrouwen zijn af en toe een geval apart zoals eerder al vernoemd. We kunnen niet zonder ze, maar met ze blijkt vaak ook nog wel eens een behoorlijke opgave te zijn. Toch zijn jullie nog steeds samen en gelukkig. En dat mag echt wel eens gevierd worden. Verras haar eens uit het niets met een cadeau of een weekendje weg, omdat ze het al zolang met je volhoudt. Je kan het zelf zo bont maken als je wilt!

Cadeau gewoonvoorhem 2 header geod