De kans dat je als man in het weekend aan de bar gaat hangen met een mierzoete cocktail in je hand is vrij klein. Laten we eerlijk zijn, bier en whisky is voor mannen en de cocktails laten we liever staan voor de dames. Toch zijn er verschillende cocktails die je als man zijnde ooit eens geproefd moet hebben en juist je mannelijke uitstraling bevestigen.

De cocktails voor de man werken statusverhogend

Natuurlijk weet je ook wel dat je met een halve liter bier in je handen niet echt het equivalent van de moderne Don Juan bent. Heel veel indruk maak je er niet mee: drankjes anno 2019 zijn specialer. is het nog steeds zo dat er genderspecifieke drankjes zijn, terwijl dat concept eigenlijk al achterhaald zou moeten zijn. We gaan het dus over een andere boeg gooien en laten je zien dat er naast de Bloody Mary nog tal van andere cocktails zijn die je mannelijkheid kunnen benadrukken. De vijf lekkerste cocktails voor de moderne man stellen we daarom graag aan je voor.

cocktails man

Kamikaze

Het woord alleen al is voldoende om elke associatie met je mannelijkheid te onderstrepen. Deze cocktail hoef je dus niet fluisterend bij de barman te bestellen. Sterker nog, het drinken van een Kamikaze zal bij menig vrouw beelden oproepen van de stoere man die nergens bang voor is en bij voorkeur zeer avontuurlijk is ongesteld. Dat wordt dus scoren!

Ingrediënten: Wodka, Triple Sec & citroensap
Bereiding:Alles door elkaar schudden (ja, zo simpel is het).

Black Velvet

Iets wat ongrijpbaar en mysterieus oogt, is voor elke vrouw onweerstaanbaar. Laat het nou net zo zijn dat dit de eigenschappen zijn die je terug ziet in de Black Velvet cocktail. Daar komt bij dat deze cocktail de drinker juist klasse en uitstraling geeft, precies wat je wilt bereiken. Dat het daarnaast gewoon geweldig smaakt is natuurlijk helemaal top!

Ingrediënten: Drie delen Guinness, één deel Champagne
Bereiding: Guinness in een glas doen, Champagne er bij gieten en lekker mengen.

Dirty Martini

Shaken not stirred. Met deze woorden maakte James Bond de Martini wereldberoemd. Nu was onze geheim agent altijd al een liefhebber van een goede Martini, maar het mag best iets meer hebben, of gewoon iets spannender. Dan maak je de Martini gewoon een beetje ‘dirty’ met de inmiddels bekende ingrediënten. Proost!

Ingrediënten: Wodka, olijvensap, olijven, ijs.
Bereiding: Wodka met ijs doe je in de blender, voeg olijvensap toe en maak het af met een olijf.

Old Fashioned

Ken je hem nog? Don Draper uit Mad Men. We zijn hem eeuwig dankbaar. Niet vanwege de geweldige acteerprestatie, maar vanwege Old Fashioned. Ben je op zoek naar een echt mannelijke cocktail, dan is dit het wel. Het is stoer, zuiver en (h)eerlijk. Dat je met zo’n drankje je sexappeal een enorme boost geeft, lijkt ons wel erg duidelijk.

Ingrediënten: Suikersiroop, kruidenbitter, (rye) whiskey, sinaasappel.
Bereiding: Giet eerst de wiskey in een hoog glas met ijs. Voeg vervolgens de suikersiroop en de kruidenbitter toe en meng het geheel. Verdeel het vervolgens over whiskyglazen en decoreer het met een schijfje sinaasappel.

Gimlet

Als we de Esquire mogen geloven, dan is dit de cocktail voor de moderne man. De cocktail ontstond al een eeuw geleden, maar is inmiddels bezig aan een glorieuze comeback. Geheel terecht overigens, want dit is toch wel de must-have tijdens je wekelijkse stapavond. Het is de enige cocktail uit de lijst die in een echt cocktailglas wordt geserveerd. Duidelijk de drank voor de zelfbewuste man die zich niet laat vertellen wat hij wel of niet mag doen.

Ingrediënten: Gin, citroensap.
Bereiding: Een ruime hoeveelheid gin en citroensap goed mixen en inschenken. Wil je het echt goed doen, zorg dan voor een ijskoud glas.