Men probeert er iedere keer weer een spektakel van te maken. Zo werd “Boksen in een telefooncel” tot realiteit gebracht door een viraal Russisch gevecht in een telefoonhokje.

 

Vechten in telefoonhokje

Russische MMA-vechter Ivan Chugov versloeg deze week zijn rivaal Pavel Molchanov tijdens een bizar gevecht in Rusland. ”Gast werd gesloopt in telefooncel”, is de beschrijving van bijna elk gedeelde video van het gevecht. Het jonge duo nam deel aan het tweede seizoen van Promotion Punch Box. In de aflevering stappen de twee vechters in een traditioneel rood telefoonhokje met MMA-handschoenen. Het idee van het gevecht is duidelijk ontstaan door de oude cliché: ”vechten in een telefooncel.”

 

Het gevecht

In de video is te zien hoe de 19-jarige Chugov tekeer gaat op zijn 22-jarige tegenstander Molchanov. De twee Russen beginnen met de ruggen tegen elkaar aan. Wanneer het seintje wordt gegeven draaien de vechters naar elkaar toe om een reeks aan stoten te leveren terwijl de heren op elkaar gepropt staan. ”Het partijtje” was goed voor een goede vijftien seconden. Dat lijkt misschien kort, maar goed. Als je twee mannen bij elkaar zet in een telefoonhokje, dan weet je dat er geen drie rondes aankomen natuurlijk… Over de winnaar van het gevecht (Chugov) is niet veel bekend, aangezien hij nog maar negentien is. Molchanov trok voor de tweede keer de handschoenen aan. Hij heeft overigens nog geen gevecht gewonnen.

 

Russen brengen gevechten naar extreem level

Hoewel het waarschijnlijk de eerste keer is dat Punch Box zo’n soort event organiseert, is het niet de eerste keer dat vechtsporten iets nieuws hebben toegevoegd om een ”unieke draai” te creëren. Het was eerder dit jaar dat vechtsportfans werden geïntroduceerd met Promotion Epic Fighting in Rusland.

Destijds verscheen er een video waarin een grootvader en zijn kleinzoon het opnamen tegen een vrouwelijke tegenstander. Jawel, twee tegen één. Net zoals het gevecht in het telefoonhokje is ook deze video viraal gegaan op social media. Het is dus wel duidelijk dat deze Russische organisatie een nieuwe fanbase heeft gecreëerd met hun unieke kijk op vechtsporten.