Entertainment

Video: Coach Conor McGregor veegt de vloer aan met bodybuilder tijdens MMA-training

Owen Roddy

Als je ooit van Conor McGregor hebt gehoord, heb je waarschijnlijk ook van Owen Roddy gehoord. Owen Roddy is Conor McGregor's langdurige striking coach en een van de meest gerespecteerde figuren in de Ierse MMA. Dat hij zijn naam eer aan doet, bewijst hij in een video waarin hij de vloer aanveegt met een bodybuilder.

Wie is Owen Roddy?

Owen Roddy wordt beschouwd als een boegbeeld in de Ierse MMA, en terecht. Hij maakte zijn professionele MMA-debuut in 2005 en behaalde een indrukwekkend 11-4 record voordat hij zijn handschoenen definitief aan de wilgen hing in 2013. Hoewel hij nu bekend staat als een striking coach, kwam Roddy’s eerste MMA-overwinning via submission.

Hoewel hij na vier knockout-overwinningen, zes submissions en één beslissing met pensioen ging, eindigde zijn MMA-legacy daar niet. Zijn leerling Conor McGregor heeft Owen Roddy al lang erkend voor zijn succes en is er heilig van overtuigd dat hij een UFC-contract zou krijgen als hij professioneel was blijven vechten.

“Owen Roddy staat altijd aan mijn zijde”, vertelt Conor McGregor over zijn leermeester. “Hij is een belangrijk onderdeel van mijn succes, altijd als ik hem nodig heb, is Roddy er voor mij. Ik heb zoveel van hem geleerd. Als hij nog steeds zou vechten, zou hij 100 procent in de UFC zijn vandaag.”

Indrukwekkende beelden van training

In een onlangs opgedoken trainingsvideo onderstreept Owen Roddy nogmaals zijn klasse. Binnen enkele seconden vloert hij een bodybuilder en dwingt hij de spierbonk tot submission. De bodybuilder in kwestie denkt de volgende keer wel twee keer na voordat ‘ie een MMA-koning “te lijf”gaat!

Bekijk hieronder de video van Owen Roddy:

View post on Instagram