Het contract van Sebastian Vettel loopt na dit seizoen af bij Ferrari. Het was dus een kwestie van tijd voordat bekend werd gemaakt waar hij volgend jaar zou gaan rijden. Vanochtend is het nieuws naar buiten gekomen dat hij vanaf volgend jaar gaat rijden voor het F1 team van Aston Martin.

Vettel naar Aston Martin

De viervoudig wereldkampioen rijdt nu nog voor Ferrari maar gaat dus vanaf volgend jaar de overstap maken naar Aston Martin. De renstal die gevestigd is op Silverstone neemt vanaf volgend jaar het stokje over van het team van Racing Point. Gisteren werd bekend gemaakt dat Sergio Perez het team gaat verlaten dus er werd al volop gespeculeerd over dat de teamloze Vettel de overstap zou kunnen maken naar het vernieuwde Aston Martin.

Racing Point wordt Aston Martin

Het binnenhalen van de Duitser is een enorme stap voor het ambitieuze Racing Point (lees: vanaf volgend jaar Aston Martin). Het team werd vorig jaar overgenomen door de Canadese miljonair Lawrence Stroll, en pompt er sindsdien behoorlijk wat geld in. In ruil voor dat zijn zoon voor het team gaat rijden. Vettel gaat dus een duo vormen met Lance Stroll.

Reactie Vettel

Vettel reageert zelf verheugd op de overgang. “Ik ben blij om dan eindelijk dit spannende nieuws over mijn toekomst eindelijk te delen. Ik ben er trots op dat ik in 2021 een Aston Martin-coureur ben. Het is een nieuw avontuur voor mij bij een legendarisch automerk. Ik ben onder de indruk van de resultaten die het team dit jaar tot nu toe heeft geboekt en ik ben ervan overtuigd dat de toekomst alleen nog maar mooier wordt.” Hij vertelt ook nog het volgende: “De energie en betrokkenheid van Lawrence bij de sport is inspirerend en ik denk dat we samen iets speciaals kunnen opbouwen. Ik heb nog steeds veel passie voor Formule 1 en mijn enige motivatie is om vooraan mee te kunnen strijden. Om dat bij Aston Martin te kunnen doen is een geweldig privilege.”

Ook Otmar Szafnauer, teambaas van het toekomstige Aston Martin reageert lovend op de komst van de ervaren Duitser. “Iedereen in Silverstone is geweldig opgewonden door dit nieuws. Sebastian heeft zich bewezen als kampioen en brengt een winnaarsmentaliteit die onze ambities als Aston Martin F1 Team evenaart. Op zaterdag of zondagmiddag, Sebastian is een van de beste coureurs in de wereld en ik kan ons geen betere coureur wensen die ons kan helpen in deze nieuwe periode. Hij gaat een belangrijke rol spelen bij het team op een hoger niveau helpen.”

Wat vind jij van de keuze van Vettel? Wij vinden het een gewaagde keuze en we denken dat Aston Martin een poging gaat wagen om het gaatje van Ferrari op te vullen. We verheugen ons op het volgende seizoen in de F1.