Wealth

Dit is het enorme vermogen van cabaretier Youp van ‘t Hek

vermogen Youp van 't Hek

Youp Van ‘t Hek begon in oktober 2021 met de tournee van De Laatste Ronde, dit wordt zijn laatste theaterprogramma ooit. Maar goed nieuws voor de fans van Youp! De afscheidstournee van de cabaretier gaat drie maanden langer duren dan eerst was gepland. Dat vertelde Youp van ‘t Hek maandagavond in De Avondshow metArjen Lubach. Genoeg reden om even in het vermogen van Youp van ‘t Hek te duiken.

De indrukwekkende carrière van Youp van ‘t Hek

Youp van ’t Hek is inmiddels al 68 jaar oud en een ware legende in de cabaretwereld. Hij is de trotse maker van het klassieke nummer van Flappie. Naast deze enorme hit is hij natuurlijk ook vaak te vinden in de theaters. Deze voorstellingen worden dan ook massaal bezocht. In totaal maakte van ‘t Hek 28 voorstellingen, waaronder tien oudejaarsconferences. Momenteel is hij bezig met zijn laatste voorstelling: De Laatste Ronde. Tijdens zijn laatste ronde bezoekt de cabaretier alle theaters waar in hij de afgelopen halve eeuw gespeeld heeft. Daarnaast is Youp van ’t Hek getrouwd met zijn vrouw Debby Petter. Youp bezit dus niet alleen over zijn vermogen, maar deelt dit met zijn liefde. Samen wonen ze in een luxe grachtenpand in Amsterdam.

 Youp van ‘t Hek vindt geschat vermogen veel te laag

Het is algemeen bekend dat cabaretiers het goed voor elkaar hebben, zo ook Youp van ‘t Hek.  Zakenblad Quote schatte in 2016 het vermogen van Youp van ‘t Hek op 8 miljoen euro. Hier reageerde hij op in zijn column in het NRC op sarcastische wijze: “Via Blendle ontving ik een artikeltje uit het decembernummer van zijn blad over mijn in de afgelopen veertig jaar met veel bloed, zweet en bypasses bij elkaar gesprokkelde vermogen. Dat werd zo ridicuul laag ingeschat dat ik sinds het verschijnen van hun kerstnummer met een vuilniszak over mijn hoofd door Amsterdam-Zuid en de hoofdstedelijke grachtengordel loop. Ik ben de loser van de rijken.” Zou het vermogen van Youp van ‘t Hek dan nóg een stuk meer zijn?

Het vermogen van Youp van ‘t Hek

Buiten zijn gigantische vermogen is Youp onlangs eigenaar geworden van een Amsterdams grachtenpand. Hij kocht het grachtenpand op de Prinsengracht in Amsterdam voor de prijs van ruim 2,3 miljoen euro. Hij heeft dit uit eigen zak betaald. Voor dit enorme bedrag krijgt de cabaretier ook genoeg terug. Met een woonoppervlakte van ongeveer 180 vierkante meter heeft Youp ruimte voor drie slaapkamers en twee badkamers en een ruime kelder. In dat huis kan hij letterlijk zwemmen in het geld, want de cabaretier heeft dan ook een geschat vermogen vandaag de dag van een dikke 10 miljoen euro. Hij kan daarmee in de toekomst heerlijk van zijn pensioen genieten.