In Nederland valt behoorlijk wat geld te verdienen op het gebied van vakantieparken, dat is ook waar het enorme vermogen van Peter Gillis vandaan komt. Hij zit er namelijk prima bij en heeft behoorlijk wat geld bij elkaar gespaard.

Het vermogen van ondernemer Peter Gillis

Hij is de laatste tijd een aantal keren in het nieuws geweest en dat was niet altijd op een positieve manier. Hij is natuurlijk heel erg rijk, maar dat betekent niet dat je geen fouten kan begaan. Peter Gillis wordt er namelijk van verdacht geen jaarverslagen hebben ingeleverd bij de Kamer van Koophandel, terwijl dat een van de dingen is die serieus verplicht zijn. Hierdoor kan het vermogen van Peter Gillis in de knoei komen, maar hoeveel heeft hij dan eigenlijk op zijn bankrekening staan?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Als je tien vakantieparken op je naam hebt staan kan je er vanuit gaan dat er behoorlijk wat centen binnen komen. Daar zijn natuurlijk ook veel kosten aan verbonden, maar toch zijn de winstmarges aanzienlijk. Naar eigen zeggen is hij 250 miljoen euro waard, maar dat is op papier. Hij staat niet in de Quote 500 dit jaar, al vindt hij zelf dat dat wel zou moeten. Op dit moment wordt zijn vermogen geschat op zo’n 85 miljoen euro, dus dat is alsnog niet mis! Helaas is het 10 miljoen te weinig om de Quote dit jaar te halen.

Massa is Kassa

Ook hebben hij en zijn gezin tijdelijk een serie gehad op SBS6. Hierin was te zien hoe het vermogen van Peter Gillis er doorheen werd gejaagd. Eén ding staat vast: geld uit geven is iets wat hij goed kan! Zo kocht hij een Rolls-Royce en een miljoenenvilla. Misschien is dat wel een van de plekken waar dat ‘vermogen op papier’ vandaan komt.

Toch moet er een kleine kanttekening bij Gillis’ vermogen worden geplaatst: Gillis leende vorig jaar, tegen een rente van maar liefst elf procent, zes miljoen euro. Het miljoenenbedrag leende hij niet bij een bank, maar bij Snelgeld.nu. Afgelopen vrijdag had hij het bedrag al terug moeten betalen, maar dit heeft hij niet gedaan. Is hij dan toch niet zo rijk?