Golden State Warriors won donderdagnacht voor de vierde keer in acht jaar tijd de de NBA-titel. Basketballer Stephen Curry had een groot aandeel in het kampioenschap. Genoeg reden om een kijkje te nemen naar het salaris en vermogen van Stephen Curry.

Golden State Warriors winnen NBA-titel

Het basketbalteam uit San Francisco wist voor de zevende keer de NBA-titel binnen te slepen. In de zesde wedstrijd van de finale van de NBA waren de Warriors met 103-90 te sterk voor de Boston Celtics. Door de zege eindigde de best-of-7-serie met 4-2 in het voordeel van de Golden State Warriors. Uiteraard was Stephen Curry de grote man in de finale. De 34-jarige basketballer is al jaren de belangrijkste speler bij de Warriors en wist ook in deze finale maar liefst 34 punten te maken. Daarnaast werd Stephen uitgeroepen tot waardevolste speler van de finaleserie. Iets wat hem nog niet eerder lukte. Met al deze successen harkt de basketballer een gigantisch salaris binnen wat het vermogen van Stephen Curry alleen maar ten goede komt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wardell Curry (@stephencurry30)

Stephen Curry verdient miljoenen

Geen enkele NBA-speler verdiende dit seizoen meer aan salaris dan Stephen Curry, nadat hij afgelopen augustus een verlenging van vier jaar van maar liefst 215 miljoen dollar had ondertekend. Hij gaat komend seizoen zo’n 48 miljoen dollar verdienen op het veld. Daarnaast verdient Curry veel geld aan sponsors. In 2020 kondigde Under Armour de lancering aan van ‘Curry Brand’. Een poging om te concurreren met het welbekende Nike Jordan. Verder tekende Curry’s productiebedrijf genaamd Unanimous Media in september een ontwikkelingsovereenkomst met Comcast NBCUniversal. Dit komt het vermogen van Stephen Curry alleen maar ten goede.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wardell Curry (@stephencurry30)

Het vermogen van Stephen Curry

Na jarenlang presteren op het hoogste niveau in Amerika heeft Stephen Curry een gigantisch vermogen binnen geharkt. Met een vermogen van 160 miljoen dollar heeft de basketballer niks te klagen. Door dit gigantische bedrag hoort hij ook zeker thuis in het rijtje 10 rijkste sporters op dit moment.