Dana White staat bekend als de grote man achter de UFC. Deze vechtklasse is uitgegroeid tot een miljardenbusiness, en de eigenaar heeft daar ook zeker zijn graantje aan meegepikt. Hier lees je alles over het vermogen van UFC-baas Dana White.

De UFC is beter dan ooit

Harde knockouts, dikke gevechten en ook hele hoge prijzengelden. De UFC is op dit moment misschien wel de meest smaakmakende vecht/MMA-klasse ter wereld. In financieel opzicht staat het zelfs boven het (kick)boksen en professioneel worstelen, maar dat is lang niet altijd zo geweest. Aan de hand van Dana White groeide de UFC uit tot een succesvolle vechtorganisatie. En dat heeft ook het vermogen van Dana White goed gedaan.

Van de schulden tot in de miljoenen

Dana White groeide op in Boston, al sinds kleins af aan wilde hij iets in de vechtwereld gaan doen. Hij begon met het trainen, motiveren en managen van vechters, maar dat was allemaal niet voor hem weggelegd. Door zijn achterstallige betalingen werd hij in zijn land gezocht door grote maffiabazen. Dana White besloot om alles achter te laten en te vluchten naar Las Vegas, de stad van het geld. Daar ontmoetten hij zijn twee jeugdvrienden: de gebroeders Fertitta. Ze besloten de UFC – een MMA-klasse op de rand van de afgrond – te kopen. Dat bleek voor het vermogen van Dana White achteraf de beste keuze van zijn leven.

Vermogen Dana White

Wat is het vermogen van Dana White?

In de loop der jaren bleef de marktwaarde van het bedrijf maar stijgen en stijgen. Dana White verkocht steeds meer aandelen en telde zijn winst. Begin dit jaar verkocht Dana White zijn laatste (en grootste gedeelte van zijn) aandelen aan de Endeaver Group. Hiermee werd zijn bankpas in één klap een stuk zwaarder. Het huidige vermogen van Dana White wordt geschat op zo’n 500 miljoen, maar door zijn recht op bedrijfsaandelen en zijn salaris van 20 miljoen dollar per jaar kan dit bedrag in werkelijkheid nog een stuk meer zijn.