De Amerikaanse acteur Johnny Depp verkeert in zwaar weer. Al jarenlang zijn de 58-jarige Amerikaan en zijn ex-vrouw Amber Heard elkaar aan het beschuldigen van allerlei dingen. De twee gingen in 2016 uit elkaar en bleven niet bepaald vrienden van elkaar. Dit heeft het salaris en vermogen van Johnny Depp anno 2022 flink geschaad.

Johnny Depp door de jaren heen

Johnny Depp, iedereen heeft hem vast een keer gezien in een film. Zijn lijstje met films dan ook te lang om hierop te noemen. Hij is misschien wel het bekendst geworden met zijn rol als Jack Sparrow in The Pirates of Carribean. Maar daarnaast was de 58-jarige acteur ook de ster in ‘Finding Neverland’, ‘Sweeney Todd’ en ‘The Tourist’. Daarnaast heeft de Amerikaan een aantal spraakmakende relaties gehad. Onder andere had hij een relatie met Winona Ryder, Kate Moss en Vanessa Paradis. Na deze relaties trouwde hij voor de tweede keer, ditmaal met Amber Heard. Dat liep alleen ook niet goed af. De twee zijn in 2016 uit elkaar gegaan en beschuldigen elkaar sindsdien voor van alles en nog wat. Momenteel vechten de twee kemphanen hun onderlinge geschillen uit in de rechtbank.

Rechtszaak schaadt vermogen van Jonny Depp anno 2022

De twee gooien over en weer met schadeclaims die oplopen op tot in de miljoenen. Daarnaast worden in de rechtbank de meest bizarre details van hun relatie in het licht gebracht. Het begon allemaal in 2018. Amber Heard schreef (zonder hem bij naam te noemen) in een opiniestuk dat ze slachtoffer is geweest van huiselijk geweld. De acteur ontkent dat hij de actrice heeft mishandeld en misbruikt en klaagde haar daarom aan wegens smaad. Dit opiniestuk kostte Johnny Depp naar eigen zeggen een zesde ‘Pirates of the Caribbean’-rol. Jack Whigham, de manager van de acteur, verklaarde onlangs in de rechtbank dat hij daardoor 22,5 miljoen dollar (21,4 miljoen euro) misliep. Daarnaast liep Depp nog een aantal grote rollen mis, wat het vermogen van Johnny Depp in 2022 flink heeft geschaad.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Johnny Depp (@johnnydepp)

Het vermogen en salaris van Johnny Depp in 2022

Mede door de vele scheidingen is hij aardig wat vermogen verloren. Volgens de acteur zelf is hij in al die jaren een verbijsterende 650 miljoen euro verloren. Daar zit hij overigens niet mee. Logisch, want na alles heeft hij toch nog flink wat geld overgehouden. Volgens berichtgeving van Celebrity Net Worth  is het vermogen van Johnny Depp tegenwoordig ongeveer 100 miljoen dollar. Ongeveer een jaar geleden was dit volgens hetzelfde medium nog twee keer zoveel. Waar gaat al dat geld aan op? De acteur heeft ongeveer veertig mensen in dienst heeft en tikt daar jaarlijks 3.6 miljoen dollar voor af. De recente ontwikkelingen in de rechtbank, inclusief peperdure advocaten zullen daarnaast ook niet meehelpen aan het vermogen van Johnny Depp. Ook het salaris is waarschijnlijk een stuk minder geworden. Het salaris van de Amerikaan is zo’n 20 miljoen dollar per film, maar vanwege de beschuldigingen van Amber Heard loopt hij grote rollen mis en willen bedrijven niet meer met de acteur samenwerken.