Wealth

Dit is het vermogen van Robin van Persie

vermogen Robin van Persie

Robin van Persie heeft een prachtige carrière gehad. De Nederlander maakte op jonge leeftijd zijn debuut in het professionele voetbal voor Feyenoord en kreeg meteen veel interesse van verschillende topclubs. Inmiddels heeft hij zijn schoenen al wat jaartjes aan de wilgen gehangen en is hij hard aan de weg aan het timmeren op een goede trainer te worden. In de loop van de jaren heeft hij een groot vermogen weten op te bouwen. Dit is het vermogen van Robin van Persie.

Carrière van Van Persie

De clubs van de Rotterdammer zijn niet zomaar clubs. Hij werd grootgebracht in de jeugd van Excelsior en ging op zijn dertiende naar Feyenoord. Uiteindelijk maakte hij de overstap naar Arsenal en brak daar echt door in het internationale topvoetbal. De echte grote prijzen won hij bij Manchester United. Later speelde hij nog voor Fenerbahçe in Turkije om uiteindelijk weer terug te keren bij Feyenoord en daar zijn carrière af te sluiten. Al met al heeft Robin van Persie een aardig vermogen bij elkaar gevoetbald.

View post on Instagram
 

Prijzenkast

De Nederlander won onder meer de UEFA Cup in Nederland. Ook werd hij in zijn eerste periode in de Nederlandse voetbalcompetitie uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Vervolgens maakte hij in de zomer van 2004 de overstap naar de Engelse competitie, naar de voetbalclub Arsenal. Hij won bij deze club de Community Shield en de FA Cup in zijn allereerste jaar. Na vele jaren werd hij aanvoerder van club uit Londen en groeide hij uit tot een van de sterkhouders van het Nederlands Elftal.

View post on Instagram
 

Wat is het vermogen van Robin van Persie?

Tijdens zijn carrière heeft hij bij erg grote clubs gespeeld die hem een mooi salaris betaalden. Bij Fenerbahçe kreeg de aanvaller bijvoorbeeld ongeveer een bedrag van 4.9 miljoen euro per jaar. Dit was exclusief bonussen, daarnaast kreeg hij ook nog een huisvestingsvergoeding en een tekenbonus van meer dan 3.1 miljoen euro. Hij had dus helemaal niets te klagen daar. Destijds, voordat hij in Turkije ging voetballen, had hij al een vermogen van zo’n 31 miljoen euro. Toen hij terugkeerde bij Feyenoord was dit zo’n 47 miljoen euro. Nadat hij met voetbalpensioen ging, wordt zijn vermogen op maar liefst 48 miljoen euro geschat. Dat is een heerlijk pensioen om nog een mooi en relaxt leven mee te kunnen leiden.

Meer lezen over de vermogens van oud-profvoetballers? Dit is het vermogen van Arjen Robben.