Sports

Dit is het vermogen van schaatskampioene Ireen Wüst

vermogen van Ireen Wüst

Ireen Wüst heeft voor de zesde keer in haar loopbaan goud gewonnen op de Olympische Spelen. De 35-jarige Wüst, die bezig is aan haar laatste Winterspelen, was verrassend sneller dan topfavoriete Miho Takagi. Genoeg reden om een kijkje te nemen in de verdiensten én het vermogen van Ireen Wüst.

Hoeveel verdient Ireen Wüst met haar gouden medaille?

De Olympische Spelen zijn voor de meeste sporters hét moment in hun carrière. Niet alleen sportief gezien, maar ook op financieel vlak krijgen medaillewinnaars een flinke boost. Ireen Wüst heeft voor haar gouden medaille zo’n dertigduizend euro gekregen, waardoor haar vermogen nóg meer toeneemt. Mocht Wüst nog meer medailles winnen op de Spelen, dan levert dat minder op dan haar eerste gouden plak. Medaille nummer twee, van welke kleur ook, levert twee derde op van het prijzengeld dat de plak had opgeleverd als het de eerste medaille was geweest. En medaille nummer drie levert een derde op van de verdiensten van de eerste medaille. Wüst komt nog in actie op twee afstanden (de 1000 meter en de ploegenachtervolging). Dit betekent dat ze nog maximaal dertigduizend euro kan verdienen op deze Olympische Spelen. Als extraatje bovenop je salaris is dit toch mooi meegenomen.

View post on Twitter

Indrukwekkende carrière van Wüst

Net als leeftijdsgenoot Sven Kramer is Wüst bezig aan haar laatste Winterspelen. Ze kwam in totaal in actie op vijf Winterspelen en sleepte twaalf medailles binnen. Met zes keer goud, vijf keer zilver en een keer brons is ze veruit de beste Nederlandse olympiër aller tijden, maar dat was Wüst ook al voor deze Spelen. Hiermee heeft Ireen Wüst een flink vermogen bij elkaar geschaatst. Op de 1500 meter stond Wüst zelfs al vijf keer op het podium. Zestien jaar geleden veroverde ze al brons in Turijn, bedenk hierbij dat de iPhone pas een jaar later werd geïntroduceerd.

View post on Twitter

Het salaris en vermogen van Ireen Wüst

Met de titel ‘beste Nederlandse olympiër aller tijden’ heb je het vast financieel ook goed voor elkaar. In de hoogtijdagen bij TVM (ex- schaatsploeg van Ireen Wüst) verdiende ze naar verluidt vier tot vijf ton per jaar. In 2018 wordt haar jaarinkomen iets lager ingeschat. Volgens de Volkskrant verdient de Brabantse jaarlijks destijds ruim twee ton. Dat Ireen Wüst financieel gezien goed boert, is te zien aan haar aankopen. Zo kocht de topsporter volgens BekendeBuren.nl in 2014 een villa in Heerenveen voor 520 duizend euro. Ze rekende deze luxe villa in cash af. De woning heeft zeven kamers, een luxe keuken met kookeiland en een riante tuin. Met zo’n paleisje in het bezit moet het vermogen van Ireen Wüst er ook niet om liegen en dat is ook zeker het geval als we idolnetworth.com mogen geloven. Het totale vermogen van Ireen Wüst wordt geschat op zo’n 2,5 miljoen dollar, omgerekend zo’n 2,2 miljoen euro. Met zo’n budget kun je na de Olympische Spelen gerust met pensioen.