Woensdag is letterlijk en figuurlijk afgetrapt met de Olympische Spelen. De Oranjeleeuwinnen behaalden een klinkende zege op Zambia (10-3). Buiten het feit dat deze overwinning (en hopelijk de vele die gaan volgen van de Nederlandse atleten) reden is voor een feestje, is er nóg een reden luid juichend voor de buis te gaan zitten. De Olympische Spelen vormen het toneel van veel vrouwelijk schoon. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de mooiste atletes op de Olympische Spelen voor jullie op een rijtje gezet.

Mooiste atletes op de Olympische Spelen

Voor de sportliefhebbers is dit een heerlijke zomer. Na het EK en de Tour, zijn nu de Olympische Spelen daar. Eén groot voordeel ten opzichte van de eerder genoemde sportevenementen: in Tokio lopen een aantal prachtige atletes rond. Reden genoeg om naar de tekentafel te gaan en de lijst met de mooiste atletes op de Olympische Spelen te maken. Sportliefhebber, of niet. Van dit rijtje atletes op de Olympische Spelen gaat jouw hart een stuk sneller kloppen.

Alica Schmidt

Alica Schmidt, wie kent haar niet. Deze dame is een echte alleskunner. Naast atlete is ze model én fitnesscoach. De perfecte combinatie als je het ons vraagt. In 2018 is ze zelfs gekroond tot ‘World’s most attractive athlete’ door Busted Coverage. Zeker iemand die niet mag ontbreken in het lijstje van knapste atletes op de Olympische Spelen. De 22-jarige Duitse schone is te bewonderen op de 4 x 400 meter estafette.

Alysha Newman

Deze Canadese schone is gespecialiseerd in polsstokhoogspringen. Ze is regerend kampioen van de Commonwealth Games in het polsstokhoogspringen voor vrouwen. Daar vestigde ze in 2018 een nieuw record van 4,75 meter. De 27-jarige blondine is zeker één van de knapste atletes op de Olympische spelen en is te bewonderen tijdens, hoe kan het ook anders, polsstokhoogspringen.

Dafne Schippers

Onze Nederlandse trots mag zeker niet ontbreken in het rijtje van mooiste atletes op de Olympische Spelen. Ze sleepte onder andere het wereldkampioenschap in 2015 en 2017 binnen op de 200 meter en behaalde op dezelfde afstand in 2016 op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een zilveren medaille. Zal de 29-jarige Utrechtse dit keer weer zulke hoge ogen gooien?

Danusia Francis

Danusia May Francis  is een in Engeland geboren turnster die momenteel Jamaica vertegenwoordigt in internationale competities. Ze was een reserveatleet voor Groot-Brittannië bij het team van de Olympische Zomerspelen 2012. Nu vertegenwoordigd ze de 27-jarige turnster Jamaica op verschillende turnonderdelen.

Georganne Moline

Georganne Moline is een Amerikaanse hordeloopster die gespecialiseerd is in de 400 meter horden en 400 meter hardlopen. Ze deed mee aan de de Olympische Zomerspelen 2012 op de 400 meter horden. Wat ons betreft één van de toppers binnen deze lijst van knapste atletes op de Olympische Spelen.

Ivona Dadic

Ivona Dadic is een Oostenrijkse atletiek atleet van Bosnisch-Kroatische afkomst. De 27-jarige blondine nam deel aan de Olympische Zomerspelen 2012 in de zevenkamp van de vrouwen. En nu is ze weer op datzelfde onderdeel te bewonderen.

Jaja Garnbret

Deze klimster tilt schoonheid naar grotere hoogtes. De 22-jarige Sloveense atlete heeft meerdere klim- en boulderevenementen gewonnen. Eentje om in de gaten te houden.

Leticia Bufoni

Over knappe atletes op de Olympische Spelen gesproken. Deze Braziliaanse schone steelt al skateboardend de show. Wij kunnen onze ogen in elk geval niet van haar afhouden. Wat jij?

Laura de Witte

Laura de Witte vormt samen met haar drie jaar ouder zus Lisanne een onwijs knap duo. De prachtige 28-jarige blondine is zowel sportief als dat ze mooi is. Ze specialiseert zich in de 400 en 800 meter sprint.  In 2015 pakte zij haar eerste nationale titel op de 800 meter. Ze doet deze Spelen mee aan de 4 x 400 meter estafette.

Lieke Martens

Als iemand niet mag ontbreken in dit rijtje van knapste atletes op de Olympische Spelen, dan is het Lieke Martens wel. Lieke Martens is één van Nederlands grootste en beste voetbalsters, die in het vrouwenvoetbal wel wereldberoemd mag worden genoemd. De aanvalster speelt al jaren bij FC Barcelona en schittert nu op de Spelen in het Nederlands elftal.

Lieke Klaver

Dan gaan we over naar een andere Lieke, Lieke Klaver. Deze 22-jarige blondine kende een veelbelovende start van het seizoen. Ze heeft in 2021 alleen al  verschillende Nederlandse records gelopen op de 200 en 400 meter. Dat betekent dat ze nu in ieder geval in een goede flow zit en hopelijk kan ze die op deze Spelen doortrekken.

Lisanne de Witte

Net als haar zusje Laura, mag Lisanne de Witte er ook zeker wezen. De twee knappe zussen zijn gezamenlijk afgereisd naar Tokio. Zullen beide zusters een medaille in de wacht slepen?

Nadine Visser

Nadine Visser is een vrolijke en knappe topatlete waar alle ogen op zijn gericht. De 26-jarige atlete is inmiddels geen onbekende meer in de sportwereld. Ze begon aanvankelijk op de Meerkamp, maar verlegde haar focus al snel op de horden en sprint, en met succes. Inmiddels heeft ze al meerdere titels op haar naam staan en schitterde ze tijdens de Olympische Spelen van 2016. Hopelijk pakt ze op de 100 meter hordelopen een gouden medaille. Een dame die zeker bij de knapste atletes op de Olympische Spelen thuishoort.

Simone Biles

Simone Biles is een turnster uit de Verenigde Staten. Ze vertegenwoordigde haar vaderladn op de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro. Daar werd ze viervoudig olympisch kampioen. Met 19 medailles op de Olympische Spelen en wereldkampioenschappen is ze de meest succesvolle Amerikaanse turnster aller tijden.

Stephanie Gilmore

Last, but not least in het rijtje van knapste atletes op de Olympische Spelen is Stephanie Louise Gilmore. De 33-jarige blondine is een Australische professionele surfster en zevenvoudig wereldkampioen op de Women’s WSL World Tour. Deze onwijs knappe dame kan je dan ook zeker bestempelen als een echte surfbabe.