Lieke Martens is één van Nederlands grootste en beste voetbalsters, die in het vrouwenvoetbal wel wereldberoemd mag worden genoemd. De aanvalster speelt al jaren bij FC Barcelona en is zelfs eventjes het gezicht van het vrouwenvoetbal bij de UEFA. Ook bij de Oranjevrouwen doet ze het uitstekend; op de Olympische Spelen in Tokio is ze al meerdere malen trefzeker geweest.

Lieke Martens, voorbeeld van succes vrouwenvoetbal

Het vrouwenvoetbal is al jaren aan een opmars bezig. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd groeit de aandacht en waardering voor het vrouwenvoetbal. De 28-jarige Lieke Martens heeft hier in ons land een groot aandeel aan. Als sterspeelster van het Nederlands elftal heeft ze Nederland samen met de rest van het team geholpen aan het Europees Kampioenschap in 2017. Dat EK werd nota bene in Nederland gehouden, dus het was één groot Hollands feestje.

In 2019 behaalde het Nederlands vrouwenteam, mét Martens, de finale van het WK. Die werd helaas verloren van de Verenigde Staten, met die andere superster Megan Rapinoe. En nu schittert ze dus op de Olympische Spelen in Tokio. Schiet zij ons straks naar een gouden medaille?

Shinen op de Olympische Spelen

Na het winnen van de Champions League met Barcelona is het tijd voor een nieuwe missie van Lieke Martens en consorten: Olympisch goud. De Olympische Spelen zijn vooralsnog goed afgetrapt. Nederland heeft zicht overtuigend geplaatst voor de kwartfinale, waar de Oranjeleeuwinnen de Verenigde Staten treffen. Van het huidige doelsaldo uitgaande, kon dat nog wel eens een doelpuntenfestijn worden. Nederland scoorde maar liefst 21 (!) keer, met een aandeel van 4 doelpunten voor Lieke Martens.

Naast goed voetballen is Lieke Martens zelf een prachtige verschijning, die zeker thuishoort in het rijtje van mooiste Olympische atletes. Ook op Instagram is Martens veelvuldig actief, waar de mooie voetbalster ruim een miljoen volgers heeft. Hier is ze ook te zien samen met de bloedmooie Kim Feenstra.