Wealth

Hoe rijk is Frits van Eerd? Dit is het vermogen van de voormalig Jumbo-topman anno 2023

vermogen frits van eerd

Frits van Eerd heeft veel betekend voor Jumbo. Toch heeft hij besloten om na alle ophef zelf op te stappen. Op financieel vlak een kleine aderlating: hij krijgt niet meer een riant jaarsalaris van de supermarktketen gestort. Salaris of niet, de voormalig topman van Jumbo hoeft zich geen zorgen te maken over geld. Dit is het vermogen van Frits van Eerd.

Onderzoek van FIOD

Sinds september vorig jaar is Van Eerd verdachte in een grootschalige fraudezaak, waarbij onder andere sponsorcontracten in de motorsport betrokken zijn. Jumbo heeft deze contracten inmiddels stopgezet. Het onderzoek van het OM is nog gaande. Naar aanleiding van alle commotie heeft voormalig CEO Frits van Eerd besloten om af te treden, zo meldt het Algemeen Dagblad. Na een inval bij zijn villa in Heeswijk-Dinther, waar een grote hoeveelheid contant geld werd gevonden in het kader van een witwasonderzoek, had hij al tijdelijk zijn werk neergelegd, maar nu blijkt dat hij definitief vertrekt. Ton van Veen, die al twintig jaar werkzaam is voor de supermarktketen, neemt het stokje van hem over.

Hoewel Frits van Eerd aftreedt als CEO, blijft de familie Van Eerd de controle over het bedrijf houden. Frits blijft samen met zijn zussen Colette en Monique eigenaar van het multinationale bedrijf.

Groot fan van de motorsport

Frits van Eerd heeft niet alleen een groot vermogen, hij is ook groot liefhebber van alles dat vermogen levert op het racecircuit. Zo is de ondernemer groots fan van de motorsport en autosportliefhebber pur sang. Zo heeft de Brabander weleens deelgenomen aan de Dakar Rally. Hoewel Van Eerd nu opstapt, blijft Jumbo een belangrijke sponsor van Max Verstappen. Deze binnenstromende sponsorgelden van Jumbo en andere sponsoren doen het vermogen van Max Verstappen alleen maar toenemen.

Hoeveel verdiende Frits van Eerd bij Jumbo?

Het is nog afwachten hoe de zaak zich verder gaat ontwikkelen en of de FIOD beslag gaat leggen op het vermogen van Frits van Eerd. Wat in elk geval zeker is, is dat Van Eerd flink in de slappe was zit. Kijk alleen al naar het salaris dat hij als CEO van Jumbo opstreek. Zo zou de geboren Veghelaar tussen de 10 en 15 miljoen euro per jaar verdienen bij de supermarktketen. Dan is de dividenduitkering die de hele familie Van Eerd, die in het bezit is van alle aandelen van Jumbo, nog niet meegerekend. Deze uitkering bedroeg in 2017 40 miljoen euro.

Wat is het vermogen van Frits van Eerd?

Nu zijn bovengenoemde bedragen al niet mis, is het vermogen van Frits van Eerd ook iets om over naar huis te schrijven. Zo werd het vermogen van zijn recent overleden vader Karel van Eerd door zakenblad Quote geschat op maar liefst 2,9 miljard euro. Een snelle rekensom leert dat het vermogen van Frits van Eerd, indien de erfenis evenredig over de drie Van Eerd-telgen is verdeeld, 966,67 miljoen euro bedraagt.