Wealth

Dit is het vermogen van voormalig profvoetballer Demy de Zeeuw

vermogen demy de zeeuw

Na een glansrijke voetbalcarrière met wedstrijden voor onder andere Ajax Amsterdam en Spartak Moskou achter zijn naam, een gespeelde WK-finale in 2010 tegen Spanje en een aantal prachtige gemaakte doelpunten vond Demy de Zeeuw het tijd om zijn leven over een ander boeg te gooien. Hij ruilde het topsportleven in voor een ondernemersleven. Hij werd van topvoetballer, een topondernemer. Met die werkzaamheden heeft Demy de Zeeuw een gigantisch vermogen opgebouwd.

Grootste online voetbalplatform ter wereld

Demy de Zeeuw heeft alles erg goed voor elkaar. De 38-jarige man uit Apeldoorn was niet alleen erg goed op het voetbalveld, ook heeft hij een goed gevoel voor ondernemerschap. Al gedurende zijn voetbalcarrière begon hij met het ondernemen. Hij startte namelijk al met het merk BALR en bouwde het grootste online voetbalplatform ter wereld op. Het platform 433 heeft op dit moment meer dan 51 miljoen volgers op Instagram. 

View post on Instagram
 

Jonge selfmade miljonair

Het bekende blad Quote heeft recentelijk een lijst met selfmade miljonairs onder de leeftijd van 40 jaar gepubliceerd. Deze lijst is opgebouwd uit 100 verschillende namen die hun vermogen op allerlei verschillende manieren hebben weten op te bouwen. Zowel sportief als zakelijk heeft Demy de Zeeuw op een hoog niveau weten te acteren en doet dit nog steeds. Het vermogen van Demy de Zeeuw liegt er dan ook niet om.

Zeldzaam succes voor De Zeeuw

Het is relatief zeldzaam dat oud-profvoetballers een succes kunnen maken van hun zelfbedachte ondernemingen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar ongeveer 30 procent van de Engelse voetballers echt succes had met hun bedrijven. Die andere 70 procent houdt het niet langer dan 5 jaar vol. 

View post on Instagram
 

De oud-voetballer is eigenaar van verschillende bedrijven. Zo als eerder benoemd is 433 een groot succes. Daarnaast lanceerde hij in 2013, toen hij nog Moskou speelde, het kledingmerk BALR. Dit bedrijf heeft hij samen met Ralph de Geus en Juul Manders opgericht en daarbij werd hij geholpen door onder meer zijn oude voetbalvrienden Eljero Elia en Gregory van der Wiel. De twee laatstgenoemde hebben hun aandelen van het kledingmerk verkocht en volgens Quote wel meer dan 2000 procent winst gemaakt op hun investeringsbedrag. Het minst bekende bedrijf van De Zeeuw is Wannahaves. Dit is ook bedrijf dat steeds groter wordt. Door de kennis die hij de afgelopen jaren op heeft gebouwd, is het eenvoudiger om andere bedrijven en het vermogen van Demy de Zeeuw te laten groeien.

Wat is het vermogen van Demy de Zeeuw?

Deze succesvolle bedrijven zorgen ervoor dat Demy de Zeeuw een aardige inkomensstroom heeft. Zijn geschatte vermogen is 17 miljoen euro, aldus Quote. Demy is nog maar 38 jaar oud, dus wie weet wat de toekomst nog allemaal gaat brengen.

Demy de Zeeuw is niet de enige voormalig profvoetballer met een flinke zak met geld. Wat dacht je bijvoorbeeld van het gigantische vermogen van Wesley Sneijder?