De DualSense 5 controller wordt overladen met positieve reacties. Volgens velen is er een enorm verschil tussen de PS4- en de PS5-controller. Het enige vervelende aan de controller is dat hij vrij snel leeg is. Met deze tip kun je de batterijduur van de PS5-controller verlengen.

De jacht op een PS5

Heb je een PS5 weten te bemachtigen? Dan ben je één van de gelukkigen. Honderden pre-orders wachten nog op hun levering. Voor diegene die een PS5 bezitten, hebben wij een handige tip om de batterijduur van je PS5-controller te verlengen. Zo kun je langer genieten van je nieuwe speeltje. Het is zo gepiept!

PlayStation-controllers gaan snel leeg

Het is geen overbodige luxe om af en toe een powerbank naast je te hebben liggen tijdens het gamen. Zowel de PS4- als de PS5-controller gaan niet super lang mee. Na een paar uur gamen moet de afstandsbediening alweer aan de lader. Je kan echter ook wat dingetjes aanpassen in de instellingen om de batterijduur van de PS5-controller te verlengen.

Verleng de batterijduur van je PS5-controller

Zoals iedere console, heeft de PS5 ook een aantal ‘verborgen’ features. Een belangrijke andere functie is dat je de batterijduur van je PS5-controller kunt verlengen. Erg handig, want zo kan je langer comfortabel gamen zonder de controller op te laden. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet.

batterijduur PS5-controller verlengen

Om de batterijduur van je PS5-controller te verlengen ga je als eerst naar ‘Instellingen’ en daarna klik je op ‘Accesoires’. Wanneer je daarna naar ‘Controller’ gaat zie je allerlei opties die je kunt aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld het volume wat uit de DualSense 5-controller komt hoger en lager zetten. Ook kun je de helderheid van controllerindicaties aanpassen. Wanneer je deze op ‘gedimd’ zet, geeft je controller een stuk minder licht. Hierdoor gaat je PS5-controller een stuk minder snel leeg. Ideaal toch?