De PS5 is nu al even uit, toch heeft nog lang niet iedereen de nieuwe console in huis. De nieuwe PlayStation zit boordevol futuristische en handige features. Maar er zijn ook een aantal handige features die jij waarschijnlijk nog niet kende. In dit artikel vertellen we je alles over de verborgen features van de PS5.

Handige PS5 features die je moet weten

Veel ergerpunten van de PS4 zijn aangepakt. De lijst met aanpassingen is groot, maar in sommige gevallen word je helemaal niet goed ingelicht over die nieuwe features. Wees gerust, wij helpen je. Hier vind je de beste verbogen features van de PS5. Zo haal je alles uit de console en wordt het gamer een stuk leuker en makkelijker.

1. Zet je DualSense 5 controller makkelijk uit

Deze feature is lichtelijk veranderd ten opzichte van de PS4. Veel gamers vroegen zich af hoe je nou in een handomdraai de nieuwe controller uitzet. Het is heel simpel, je drukt de PS-knop 10 seconden in en de PS5-controller schakelt zich automatisch uit. Wanneer je de knop iets korter indrukt, kom je uit op het Home-menu van de PlayStation 5.

2. Pas je notificaties aan

Continu notificaties krijgen tijdens het gamen is misschien wel het irritantste wat er is. Je kan de notificaties nu heel gemakkelijk aanpassen door naar de instellingen van de console te gaan. Zo kun je kiezen van wie je kunt zien als ze online komen en kun je specifieke meldingen uitzetten. Deze PS5 feature scheelt je een hoop irritaties.

PS5 features

3. Mute de ingebouwde microfoon van de DualSense 5 controller

Het handige aan de nieuwe controller is dat het een ingebouwde headset heeft. Zo kun je ook communiceren zonder headset. Toch is het af en toe fijn en handig als je de automatische microfoon uitzet. Dit kun je makkelijk doen door de doorzichtige, witte balk onder de PS-knop van de DualSense 5 controller in te drukken. Wanneer de microfoon uit gaat, kleurt het balkje oranje en krijg je een melding op je scherm.

4. Schakel ‘Trophy-video’s’ uit

Waar je bij de PS4 een screenshot maakte wanneer je een trophy behaalt, maakt de PS5 een schermvideo. Erg leuk om terug te bekijken natuurlijk, maar het is wel een aanslag op je systeemopslag. Gelukkig is er een PS5 feature waarmee je de ‘trophy-video’s’ uitschakelt. Hiervoor moet je naar ‘Instellingen’ > ‘Opnames en Uitzendingen’ gaan om vervolgens de schermopnames uit te zetten.

verborgen ps5 features

5. Bekijk je gametijd

Een veelgevraagde functie van PS4-gamers was om de gespeelde gametijd te kunnen bekijken. Bij de PS5 is daar een handige feature voor gemaakt. Het enige wat je moet doen om je gespeelde tijd te bekijken, is navigeren naar je profiel en daarna op ‘games’ klikken. Daar zie je precies hoelang je iedere game gespeeld hebt. Ideaal!