Cars & Bikes

Man bouwde deze oude verhuiswagen om tot luxe mancave camper

camper

Ben je op zoek naar camper, dan heb je grofweg twee mogelijkheden: je schraapt je hele vermogen bij elkaar in de hoop daar voldoende aan te hebben voor de aanschaf van een nieuwe camper of je checkt gewoon Marktplaats voor een leuke camper occasion. Mochten beide opties niet tot de mogelijkheden behoren, dan heb je altijd nog een alternatief. Je kunt namelijk van een oude bestelbus of vrachtwagen prima een eigentijdse woning op wielen maken. Voor dat laatste koos Jacques Parker en het resultaat is niet minder dan verbluffend.

Geen verhuiswagen, maar een echte camper

Nu zien we wel vaker interessante en geslaagde doe-het-zelf projecten voorbij komen, maar een verhuiswagen ombouwen tot luxe mancave op wielen is iets van een heel andere orde. Voor Jacques Parker is zijn project in ieder geval in alle opzichten geslaagd. Naast een perfecte uitziende camper betaalt hij nu iets meer dan 20 euro aan vaste lasten en lacht hij iedereen uit.

Meer vrijheid met je eigen camper

Het idee om een oude verhuiswagen om te bouwen ontstond vanuit wens om meer vrijheid te hebben. De aanschaf van een nieuwe camper was niet echt realistisch en dus kwam de oude verhuiswagen in beeld. Na er een jaar en drie maanden zwoegen was het project eindelijk klaar en had hij een volledige ingerichte camper inclusief een volledige keuken, een comfortabel bed en een slaapbank voor eventuele gasten. Het volledige project had hem slechts 19.000 euro gekost. Voor de goede orde: dat is inclusief de aanschaf van de oude verhuiswagen.

Moderne mancave op wielen

De mobiele ‘mancave’ is dus van alle moderne gemakken voorzien. Zo heeft hij de beschikking over een wasdroger, is er een goede wifi verbinding, stopcontacten, een kleine bar om aan te ontbijten, cameratoezicht voor de beveiliging, buitenverlichting, gasfornuis, een oven, een koelkast met vriezer, stromend warme en koud water, een douche, kortom alles wat je logischerwijs wilt hebben in je woning. Dat Parker geen spijt heeft van de tijd die erin is gaan zitten is duidelijk. De kosten voor levensonderhoud zijn bijna nihil, bovendien heeft hij nu een zee aan vrijheid. In zijn eigen woorden: ‘ik werk om te leven, niet om te overleven. Daarnaast ben ik vrijgezel waardoor een hypotheek bijna onbetaalbaar is’.

Foto: LadBible

Geen huurlasten meer

Parker wil nog niet zover gaan dat hij het anderen aan kan raden om hetzelfde te doen, maar het is wat hem betreft een prima alternatief voor een hypotheek. Dat hij door zijn bijzondere woning veel mensen ontmoet, neemt hij voor lief. ‘Mensen die langskomen en blijven slapen, zeggen dat je eigenlijk niet beseft dat je in een camper woont’. Echt makkelijk om het project goed uit te voeren was het niet. Zelf had hij niet veel ervaring met doe-het-zelf projecten en veel van de informatie die hij nodig had, heeft hij van YouTube gehaald. Vooral de installatie van de elektriciteit en het loodgieterswerk viel tegen. ‘Wat mij vooral tegenstond was de planning. Je bent er gewoon veel langer mee bezig dan je denkt als je niet over de juiste kennis beschikt’.

Doe het zelf mancave

Mocht je zelf overwegen om een vergelijkbaar project te starten, dan heeft Parker nog wel een goed advies. ‘Begin vooral niet door teveel vooruit te denken. Door alles stap voor stap uit te voeren, behoud je het overzicht en kun je veel gestructureerd werken’. Check zijn Instagram pagina om te zien hoe hij het voor elkaar kreeg en hoe het leven in een camper bevalt.