Het zou ons niks verbazen als je door deze helse hitte inmiddels die ventilator uit het stof hebt gegraaid. Dergelijke machines zijn wel nodig nu Nederland zo goed als in de Sahara is veranderd, zeker als dromenland een beetje koel en luchtig moet zijn!

Hoewel wij je nachtrust of dromen niet willen ontnemen, moeten we je wel even wijzen op de onvoorziene problemen/gevaren die het gebruik van zo’n ventilator met zich mee brengt!

ventilator in slaapkamer

Holtes

Volgens The Sleep Advisor zou de ventilator bij elke rotatie vlagen van stof en stuifmeel in je gezicht blazen, waardoor je holtes vol komen te zitten en je astma, hooikoorts of algemene allergie├źn een injectie krijgen! Omdat de constante luchtstroom je holtes ook nog eens uitdrogen kan het ertoe leiden dat je lichaam overtollig slijm produceert om dit proberen te compenseren. Met als gevolg: verstopping, benauwdheid en hoofdpijn! Misschien daarom dat men’s best friend in the summer automatisch roteert? Maar ook waarom wij zo belabberd terugkomen van vakantie!

loop people GIF

Huid

Aan de oppervlakte wordt het er eveneens niet beter op; de verkoeling van de huid gaat namelijk ook gepaard met uitdroging! In het bijzonder zullen de mensen die met ogen of mond open slapen dit ongetwijfeld al gemerkt hebben.

Ook het ontwikkelen van stijve of pijnlijke spieren schijnt een risicootje te zijn! Dit komt omdat de geconcentreerde koele lucht de spieren kan laten spannen en krampen. Dit probleem voltrekt zich vooral bij onwetenden die met de ventilator te dichtbij hun gezicht en nek slapen.

Wel of geen ventilator in je slaapkamer?

Zo, als gewaarschuwd mens kun je nu in ieder geval de balans opmaken – al zou het zomaar kunnen dat jij ‘m op basis van jarenlange ervaring gewoon weer op standje ‘hardcore’ knalt! Alle eventuele leed is die hemelse temperatuur, je nachtrust en je niet plakkerige dekbedje misschien wel dubbel en dwars waard! Succes en welterusten in ieder geval.