We streven allemaal naar een fit lijf en een goede gezondheid. Velen van ons staan dan ook geregeld te zwoegen in de sportschool of werken in de buitenlucht aan hun fysieke doelen. Dat een goede nachtrust cruciaal is voor je gezondheid en de mate waarin je progressie boekt hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Maar, hoe zorg je ervoor dat je goed slaapt? Hieronder lees jij hoe je je slaapkwaliteit kunt verbeteren. Je zal je op en top fit voelen waardoor je één voor één je doelen van je lijst af kunt gaan strepen.

Je slaapkwaliteit verbeteren

We kunnen bij de slaapkwaliteit verbeteren aan verschillende dingen denken. Bijvoorbeeld het minderen van alcohol, het werken aan een beter ritme, zorgen voor de juiste temperaturen en het verbannen van je smartphone uit de slaapkamer.

Maar er ligt nog iets anders ten grondslag aan een goede nachtrust. Misschien wel het letterlijke fundament waarop jouw slaap gebouwd is: je matras. Maar, hoe maak je van je matras je beste vriend, in plaats van je stille vijand bij het behalen van je dagelijkse doelen?

slaapkwaliteit verbeteren

Het juiste matras kopen

Het juiste matras kopen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want wat is juist? Spoelen we terug naar je studententijd dan verstond je onder ‘juist’ waarschijnlijk de goedkoopste deal bij de lokale interieurzaak. Prima voor toen, maar wil je echt je slaapkwaliteit verbeteren dan is de keuze voor een goed matras van ongekende invloed. Zijn jouw pijlen gericht op het verbeteren van je slaapkwaliteit, dan hebben we hier de oplossing voor je vraagstuk: een TEMPUR®-matras.

Matrassen like no other

Iedereen die geregeld ligt te draaien in zijn voorgevormde kuil, of wie midden in de nacht wakker wordt met een been dat dieper slaapt dan opa na zijn derde glaasje whisky: opgelet. Het kan namelijk allemaal anders, lees: beter. Een TEMPUR®-matras is anders dan andere matrassen. Het geheim zit hem in het visco-elastische en temperatuurgevoelige materiaal.

In tegenstelling tot je oude matras dat je steevast op één plek houdt, namelijk midden in de zorgvuldig gevormde kuil, vormt dit visco-elastische matras zich naar de contouren van jouw lichaam. Dit zorgt ervoor dat je gewicht wordt verdeeld over het oppervlak en de bewegingen die je al slapend maakt worden geabsorbeerd door het matras. Het resultaat? Geen drukpunten meer die resulteren in een gevoelloze arm of tintelende voet. Daarnaast kan jouw partner woelen en draaien wat ze wil, daar merk jij niets van doordat het  matras bewegingen absorbeert.

slaapkwaliteit verbeteren

Een ander voordeel van het aanpassingsvermogen van deze elastische matrassen zit hem in je spierspanning tijdens je slaap. We slapen allemaal rond de klok van verschillende slaapcycli, die zorgvuldig zijn opgebouwd uit minder diepe slaapfases en diepere slaap: de REM-slaap. In deze laatste fase vinden onze meest levendige dromen plaats.

Ons lichaam is zo geprogrammeerd dat we in deze REM-slaap de kracht in onze skeletspieren verliezen. Dit om te voorkomen dat we tijdens het dromen volledig gaan meebewegen. Het resultaat hiervan is het verliezen van spinale ondersteuning, de spieren die je rug ondersteunen. Dus, dat matras dat overdag aanvoelde als een prima stevig exemplaar, kan ’s nachts onopgemerkt veranderen in een stille vijand. Een vijand die in één klap buiten spel komt te staan bij het slapen op het ondersteunende TEMPUR®-matras: een zeer effectieve stap in het verbeteren van je slaapkwaliteit.

Zo verbeter jij je nachtrust en boek je meer progressie binnen je sportdoelen

Tempur

Medium

Zo verbeter jij je nachtrust en boek je meer progressie binnen je sportdoelen

Tempur

Firm

Onderzoek wijst uit: je matras is een vriend of een stille vijand

Mocht je nog niet overtuigd zijn van de kracht van een goed matras voor het verbeteren van je slaapkwaliteit, lees dan even mee. In een onderzoek van de Duke University onderzocht men gedurende vier jaar de invloed van een matras op een goede nachtrust. Maar liefst 16.000 nachten van slaap zijn bestudeerd. Wat blijkt: een slecht matras heeft directe negatieve invloed op je nachtrust. Evenals dat een goed matras van grote positieve waarde is voor de slaapkwaliteit. Juist omdat het -zoals eerder beschreven-  haast onmogelijk is om in wakkere staat te bepalen wat jouw lichaam fijn vindt qua stevigheid, is een matras als dat zich naar jouw vormen aanpast een hele goede keuze.

Kortom, we kunnen concluderen dat een goed matras een absolute toegevoegde waarde is voor iedereen die zijn slaapkwaliteit wil verbeteren. Combineer dit met het maken van slimmere keuzes in het dagelijks leven en je zit helemaal gebakken. Je zult vanzelf merken dat het resulteert in meer energie, een vrolijker gevoel en betere resultaten in de gym of op het sportveld. Staar je dus niet enkel suf op de talloze slaaptips, maar focus je op het punt waar een kwalitatieve nachtrust begint: een goed matras. Een TEMPUR®-matras komt met 10 jaar volledige garantie en 90 dagen omruilgarantie. Zo weet je zeker dat je het matras vindt dat het beste bij jou past.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met TEMPUR®.